logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

IFK ja Ilves kohtaavat Tampereella

IFK:n kolmen ottelun viikko käynnistyy keskiviikkona vierasottelulla Ilvestä vastaan.

IFK saa keskiviikkona vastaansa vielä liigakauden avausvoittoaan metsästävän Ilveksen. Perjantaina IFK kohtaa Nordiksella Jukurit ja liput kello 18.30 alkavaan otteluun saat Ticketmasterista.

Keskiviikkona Tampereen Hakametsässä kohdattava Ilves on hävinnyt kaikki viisi ensimmäistä otteluaan. IFK:n saldo viidestä ottelusta on voitto ja neljä tappiota. Edellisenä viikonloppuna pelatuissa vierasmatseissa IFK kärsi maalin tappiot sekä KalPalle että Pelicansille 2-1 lukemin. Ilves puolestaan hävisi perjantaina Sportille jatkoajan jälkeen 4-3 ja lauantaina HPK nollasi tamperelaiset numeroin 2-0.

Viime kaudella IFK ja Ilves kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa, joista molemmat voittivat kaksi ottelua. Ilveksen viime kausi oli jopa parempi kuin kukaan osasi etukäteen odottaa. Ennakkoluulottomasti ja suurella sydämellä pelannut Karri Kiven luotsaama joukkue taipui neljännesfinaaleissa vasta seitsemännessä ottelussa Suomen mestaruuteen marssineelle Tapparalle.

Ilveksen pelaajaryhmä on muuttunut vahvasti tälle kaudelle. Jalkeilla on todella nuori joukkue, sillä joukkueessa on vain kaksi yli 30-vuotiasta pelaajaa. Ilveksen paras pistemies on laitahyökkääjä Eemeli Suomi, joka on merkkauttanut viidessä ottelussa tehot 1+2. Ilveksen avainpelaajiin lukeutuvat loukkaantumisista kärsinyt Sami SandellTeemu RautiainenTapio Laakso sekä vuoden tulokkaaksi viime kaudella valittu Otto Koivula. Varsin kokematonta ja nuorta puolustusta johtaa yli 800 liigaottelua pelannut 37-vuotias Arto Laatikainen. Ilveksen ainoa ulkomaalaispelaaja on Norjan maajoukkuepuolustaja Stefan Espeland, jonka kovalla laukauksella on varsinkin ylivoimalla käyttöä. Espeland voitti viime kaudella Norjan liigan puolustajien pistepörssin.

Ilveksen ykkösmaalivahti Antti Lehtosen torjuntaprosentti neljän pelatun ottelun jälkeen on 88,24%. Näissä otteluissa Lehtonen on päästänyt selkänsä taakse 12 maalia.

IFK:n kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina Nordiksella Jukureita vastaan ja lauantaina IFK kohtaa SaiPan Lappeenrannassa.

Liput perjantaina kello 18.30 pelattavaan Jukurit-matsiin voit ostaa Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset