logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Oliwer Kaski: Ulkoilmaottelu ei ole peli muiden joukossa

Oliwer Kaski odottaa Kaisaniemessä 5. joulukuuta pelattavasta ulkoilmaottelusta ainutlaatuista tapahtumaa. Osta liput matsiin Ticketmasterista.

IFK ja Kärpät kohtaavat 5. joulukuuta Kaisaniemen puistossa pelattavassa ulkoilmaottelussa. IFK:n 120-vuotisjuhlaottelu on osa Helsinki Ice Challenge -tapahtumaa ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Osta liput matsiin Ticketmasterista

Toista kauttaan IFK:ssa pelaava Oliwer Kaski pelasi uransa ensimmäisen ulkoilmaottelun viime kaudella, kun IFK ja Ilves kohtasivat Tampereen Sorsapuiston ulkojäällä. 22-vuotias puolustaja odottaa Kaisaniemessä pelattavasta ottelusta jälleen ainutlaatuista tapahtumaa.

– Ottelu on pyörinyt mielessä siitä asti, kun tuli ilmoitus, että tällainen järjestetään myös tällä kaudella. Viime vuoden ulkoilmaottelu Ilvestä vastaan oli todella hieno kokemus. Tampereella oli paikalla niin paljon IFK-faneja ettei se tuntunut ollenkaan vieraspeliltä, Kaski kertoo.

– Kaisaniemeen tulee vielä puolet enemmän yleisöä niin tunnelma on aivan mahtava. Ulkoilmaotteluissa on tietynlaista vanhan ajan fiilistä. Kun vastakkain ovat etelä ja pohjoinen niin se näkyy ja kuuluu myös katsomossa. On pimeätä, iltavalaistus ja vähän lumihiutaleita. Se sytyttää automaattisesti, Kaski hehkuttaa.

Kaisaniemen kentälle rakennetaan katsomo 18 000 ihmiselle, jääkaukalo, 20 metriä korkeat valotornit, esiintymislava sekä mittavat ravintola-alueet. Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! soittaa alkulämmittelyiden jälkeen live-keikan ja virittää yleisön hyvään fiilikseen.

Ulkoilmaottelut ovat ainutlaatuisia tapahtumia sekä pelaajille että katsojille. Vaikka voittajalle on tarjolla muiden otteluiden tapaan kolme pistettä niin ottelut jäävät ainutlaatuisuutensa ansiosta pysyvästi pelaajien mieleen.

– Jokaiseen peliin valmistaudutaan aina samalla tavalla. Valehtelisin kuitenkin, jos sanoisin, että tämä matsi olisi vain yksi peli muiden joukossa. Ulkoilmaotteluihin ei todellakaan tarvitse hakea ekstralatausta. Se tulee itsestään. En ole aikaisemmin päässyt pelaamaan noin ison yleisön edessä, joten se kuulostaa ihan mahtavalta, Kaski sanoo.

IFK ja Kärpät pelaavat vielä kertaalleen Oulussa 17. marraskuuta ennen Kaisaniemessä pelattavaa ulkoilmaottelua. Kärpät voitti Oulussa pelatun kauden avauskohtaamisen lukemin 5-0.

– Otettiin Oulussa aika rankasti pataan. Emme olleet valmiita ja koko joukkue alisuoritti. Kärpät on laadukas joukkue. Se on varmasti myös Kaisaniemen puistoon saapuvalle yleisölle hieno juttu, kun kaksi vahvaa joukkuetta kohtaavat. Meillä riittää voitonnälkää, Kaski kertoo.

5. joulukuuta pelattava IFK-Kärpät on IFK:lle viides ulkoilmaottelu 2000-luvulla. Viime vuonna Sorsapuistossa pelatun ottelun lisäksi IFK on pelannut kolme kertaa ulkoilmaottelun Olympiastadionilla.

IFK – Kärpät tiistaina 5.12. kello 18.30 Kaisaniemen puistossa

Helsingin IFK ja puolen Suomen Kärpät kohtaavat tiistaina 5.12. pelattavassa ulkoilmaottelussa Kaisaniemessä. Ennen matsin alkua yleisön virittää hyvään fiilikseen Haloo Helsinki!, joka esiintyy juhlayleisölle joukkueiden alkulämmittelyiden jälkeen.

Osta liput matsiin

Näytä kaikki uutiset