Petrell: Ulkoilmaottelut ovat kuin pudotuspelejä

IFK ja Kärpät kohtaavat 5.12. pelattavassa ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä. Osta liput Ticketmasterista

Helsingin IFK ja Oulun Kärpät kohtaavat 5. joulukuuta Kaisaniemen puistossa pelattavassa ulkoilmaottelussa. Lennart Petrell hehkuttaa ulkona pelattavien matsien ainutlaatuista tunnelmaa. Liput matsiin ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

IFK-kapteeni Lennart Petrell on todellinen ulkoilmaotteluiden konkari, sillä IFK-kapteeni on pelannut ammattilaisurallaan jo kolme ulkoilmaottelua. Näistä kaksi ”Lennu” on pelannut Suomessa ja yhden Sveitsissä kaudella 2013-14 Geneven paidassa. Petrell oli mukana vuonna 2011 pelatussa ensimmäisessä Talviklassikko-ottelussa Olympiastadionilla Jokereita vastaan ja pelasi viime vuonna Sorsapuiston ulkojäällä Ilvestä vastaan.

Ulkoilmaotteluiden ympärillä on aina ollut hyvä ja positiivinen fiilis, joka on välittynyt niin pelaajille kuin järjestäjillekin. Ainutlaatuisissa olosuhteissa pelattavat ottelut sytyttävät jokaisen pelaajan.

– Aikaisemmin pelatut ulkoilmaottelut ovat olleet todella hienoja tapahtumia. Innostuin heti kun kuulin, että tällainen tapahtuma järjestetään. Yleisö ja pelaajat ovat viihtyneet erinomaisesti ja odotan sitä myös joulukuun tapahtumalta, Petrell kertoo.

– Ulkojäällä pelattavat matsit ovat pelaajille sellaisia tapahtumia, joita odottaa aina erityisellä tavalla. Ne ovat melkein kuin pudotuspelejä, koska fiilis on niin uniikki. Otteluihin on todella helppo latautua. On siistiä päästä pelaamaan ulkona ja vielä sarjapisteistä. Jos aina olisi kevyt pakkanen ja aurinko paistaisi niin mikä olisikaan mukavampaa kuin pelata ulkona lätkää, Petrell fiilistelee.

IFK juhlistaa tällä kaudella 120-vuotista seurahistoriaansa. 5. joulukuuta pelattava Helsinki Ice Challenge -ottelu on myös osa Helsingin kaupungin järjestämien satavuotista itsenäisyyttä juhlistavien tapahtumien sarjaa sekä Suomi 100-ohjelmaa. Kaisaniemen puistoon rakennetaan Helsinki Ice Challengea varten kiekkoareena oheispalveluineen 18 000 katsojalle.

– Ottelu pelataan päivää ennen itsenäisyyspäivää, joten jo pelkästään lähtökohdat tapahtumalle ovat upeat. Ottelu on IFK:n juhlaottelu ja samalla juhlimme satavuotiasta Suomea, Petrell kertoo.

IFK voitti Kärpät viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 2-0. Keskiviikkona Kärpät voitti IFK:n kauden ensimmäisessä liigakohtaamisessa selkein 5-0 lukemin. Joukkueet kohtaavat vielä marraskuussa uudestaan Oulussa ennen Kaisaniemessä 5.12. pelattavaa ulkoilmaottelua.

– Laitoimme Kärpät viime vuonna pihalle pleijareissa. Heillä on varmaan vieläkin hieman hampaankolossa, joten he haluavat tulla pilaamaan meidän juhlat. Kärppäfaneja on ympäri Suomea ja heitäkin tulee runsaasti paikalle. Kannattaa ehdottomasti tulla mestoille, sillä tunnelmaa ja fiilistä ei ainakaan tule puuttumaan, Petrell sanoo.

IFK – Kärpät 5.12. kello 18.30 Kaisaniemen puistossa

Helsingin IFK ja puolen Suomen Kärpät kohtaavat tiistaina 5.12. pelattavassa ulkoilmaottelussa Kaisaniemessä. Ennen matsin alkua yleisön virittää hyvään fiilikseen Haloo Helsinki!, joka esiintyy juhlayleisölle joukkueiden alkulämmittelyiden jälkeen.

Varmista paikkasi IFK:n 120v-juhlamatsissa ja osta liput Ticketmasterista.

Lennart Petrell

Näytä kaikki uutiset