DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: Voittoputki poikki Hämeenlinnasssa

HPK-IFK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

IFK ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan kovassa vireessä kotikaukalossaan esiintynyttä HPK:ta vastaan. Levänneenä otteluun lähteneet hämeenlinnalaiset olivat läpi matsin stadilaisia paremmalla liikkeellä ja nappasivat kovan taistelun jälkeen kolme pistettä. Kevin Lankinen piti IFK:n mukana kaksi ensimmäistä erää ja päätöserässä vieraiden loppukiri ei riittänyt viemään ryöstöretkeä onnistuneesti maaliin asti. Kun avopaikoistakaan ei tasoitusta saatu aikaiseksi, nähtiin ratkaisu lopulta tyhjään maaliin.

Ensimmäisen kaksikymppisen stadilaiset olivat täysin pesukoneessa. HPK vyörytti läpi erän kovalla sykkeellä ja Lankinen sai hikoilla ensi minuuteista lähtien. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun Juha Koivisto ohjasi Kerhon 1-0–johtoon ajassa 02:38. Seuraavat kaksi tilastomerkintää olivat kahden minuutin rangaistukset IFK:lle 22 sekunnin välein. Vieraat selvittivät alivoiman ja loivat erän parhaan paikkansa välittömästi tämän jälkeen. Juhamatti Aaltonen tarjoili puolenvaihdon Teemu Eroselle, jonka laukaus päätyi Emil Larmin logoon. Kotijoukkueella oli läpi erän useita paikkoja kasvattaa johtoaan, mutta stadilaiset selvisivät erätauolle vain maalin tappioasemassa.

Toisen erän alkuun IFK:lla oli loistava tilaisuus tulla tasoihin. Ryan O’Connor vapautti Juuso Puustinen läpiajoon, mutta veivit eivät riittäneet toimittamaan kiekkoa maaliin asti. Ajassa 23:41 Sakari Manninen tälläsi vapaasti oranssipaidat kahden maalin johtoon. 17 sekuntia myöhemmin IFK hyödynsi kotijoukkueen virheen ja Henri Tamminen toi stadilaiset mukaan peliin. Syötöt maaliin Robert Leinolle ja O’Connorille. Peli jatkui HPK:n hallinnassa, vieraiden kuitenkin päästessä yhä paremmin peliin kiinni. Molemmille tarjoutui omat paikkansa erässä lisäosumille. Maalivahdit jatkoivat kuitenkin vakuuttavia otteitaan ja tauolle siirryttiin 2-1 tilanteessa.

Kolmanteen erään IFK keräsi rivinsä kuntoon ja sai oman alueensa puolustuspelaamisen tiiviiksi. HPK hallitsi peliä näennäisesti, mutta ei päässyt päätöserässä maalipaikoille. Kymmenen minuuttia ennen loppua avautui Tammiselle loistava paikka tasoittaa ottelu. IFK pettymykseksi laukaus päätyi jälleen Larmin varusteisiin. Ajassa 56:29 Arttu Luttinen pääsi tuulettamaan tasoitusta. IFK-kippari löi kiekon kuitenkin liian korkealta verkkoon ja tasoitus hylättiin. Viimeiset minuutit valkopaidat painoivat pelin kotijoukkueen päätyyn, hakien aktiivisesti tasoitusta. Reilu minuutti ennen loppua Roope Hintzille pelattiin kiekko nopeasti takatolpille, mutta ”Hine” ei yltänyt huonosta asennosta lyömään kiekkoa tyhjänä ammottavaan maaliin. 33 sekuntia ennen päätössummeria viimeisteli Manninen tyhjiin loppunumeroiksi 3-1.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Edessä on vajaan viikon huili peleistä. Runkosarjan viimeiset viisi peliä starttaa torstaina Nordiksella, kun IFK:n vieraaksi saapuu Pelicans. Matsi starttaa kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!