TIEDOTE: IFK yhteistyöhön Jokipoikien kanssa

Oy HIFK-Hockey Ab on solminut yhteistyösopimuksen Mestiksessä pelaavan Jokipoikien kanssa. Yhteistyössä keskitytään pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen lyhyiden pelikomennusten sijaan. IFK:n sopimuspelaajista maalivahti Niilo Halonen ja hyökkääjä Janne Hämäläinen pelaavat lähtökohtaisesti ensi kauden Jokipojissa.
 
– Meille on tärkeätä pystyä tarjoamaan pelaajillemme kattava kehityspolku, jota pitkin lahjakkaat ja ahkerat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään heille sopivissa rooleissa liigatason pelaajiksi. Kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä. Tavoitteena on, että 2-3 meidän sopimuspelaajaamme kiekkoilee ensi kauden Jokipojissa, sanoo IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.
 
– Teemme pitkäjänteistä työtä nuorten pelaajiemme kanssa ja yhteistyön käynnistäminen samalla lailla pelaajan kehityspolusta ajattelevan Mestis-joukkueen kanssa on meille välttämätöntä. Jokipoikien kanssa keskusteluissa oli alusta lähtien hyvä yhteisymmärrys toistemme tarpeista ja sopimukseen päästiin nopeasti.
 
Jokipojille keskeinen asia yhteistyössä on sen sisältö. Farmijoukkueeksi ryhtyminen ei ole seuralle mieluinen vaihtoehto, ja IFK:n näkemykset yhteistyöstä osuivat yhteen Jokipoikien kanssa.
 
– Jokipojat on käynyt keskusteluja liigaseurojen kanssa aiemminkin, mutta yhteistyö olisi näissä tapauksissa ollut enemmän tai vähemmän farmityyppistä, mikä ei kuulu seuramme toimintakulttuuriin. Kun Tobias Salmelainen otti talvella yhteyttä, yhteinen sävel löytyi oikeastaan heti, sanoo Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen.
 
– Olemme tietysti iloisia, että HIFK oli kiinnostunut juuri meistä. Sopimuksemme on muodoltaan toistaiseksi voimassa oleva, ja meidän pitää pystyä tarjoamaan HIFK:n pelaajille sellainen toimintaympäristö, jossa heidän pelaajansa kehittyvät liigapelaajiksi. Tämä tuo meille positiivista painetta, joka heijastuu kaikkeen tekemiseen kaukalossa ja sen ulkopuolella.
 
Yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka lähtökohtaisesti pelaavat koko kauden Jokipojissa. Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu, että HIFK tarjoaa ensisijaisesti nimenomaan Jokipojille niitä pelaajia, jotka pelituntumaa tarvitsevat. Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se kyseisen pelaajan rosteriinsa.
 
– Tämä asia oli oikeastaan koko sopimuksen kulmakivi. Sekin on hieno asia, että meillä hyvin pelanneet pelaajat voivat päästä maajoukkuetaukojen aikana haistelemaan astetta kovemman sarjan treenien tunnelmaa. HIFK on myös sitoutunut kunnioittamaan meidän omia sopimuksiamme, Immonen sanoo.

Näytä kaikki uutiset