DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle kolmas peräkkäinen voitto

24:21 3–1 Salmi (Tallberg, Sopanen)
27:44 4–1 Ahtola (Eronen, Kankaanperä)
38:11 4–2 Nikko (Strömberg, Vaakanainen)
57:25 5–2 TM Rask (Jääskä)

Pudotuspelien kotiedusta taisteleva IFK voitti keskiviikkona Nordiksella pelatussa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan SaiPan maalein 5-2. IFK nousi kolmannella peräkkäisellä voitolla 101 sarjapisteeseen. Sarjataulukossa viidentenä oleva IFK on enää yhden pisteen päässä neljäntenä olevasta JYPistä, kun runkosarjaa on kaksi ottelua jäljellä. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta saa kotiedun pudotuspeleihin.

SaiPa siirtyi ottelussa 1–0-johtoon heti ensimmäisen ylivoimansa aikana. Vierailijoiden ylivoima ehti vanhentua vain seitsemän sekuntia, kun Cody Kunykin rannelaukaus upposi voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen ohi Kevin Lankisen. IFK:n ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlsson tasoitti lukemat 1–1:een Miro Heiskasen esityöstä ja Jarkko Malinen vei IFK:n ylivoimalla 2–1-johtoon avauserän lopussa.

Nordikselle saapuneet 7978 katsojaa pääsivät todistamaan heti toisen erän alussa historiallista hetkeä, kun puolustajan paikalta hyökkäykseen mukaan noussut Juuso Salmi laukoi Teemu Tallbergin mainiosta syötöstä IFK:n 3–1 johtoon. Maali oli ”Käpsälle” kauden toinen ja hän rikkoi samalla yhden kauden maaliennätyksensä Liigassa. Seuraava maali nähtiin vain reilu kolme minuuttia myöhemmin. Teemu Eronen ajoi kiekon kanssa väkevästi maalille ja irtokiekkoon ehtinyt Jerry Ahtola iski kiekon varmasti häkkiin ohi Frans Tuohimaan. Maali oli Ahtolalle liigakauden ensimmäinen. SaiPa onnistui nousemaan vielä peliin mukaan toisen erän lopussa Joni Nikon ylivoimamaalilla.

Kolmannessa erässä IFK pelasi fiksusti johtoasemassa eikä SaiPa onnistunut saamaan missään vaiheessa kunnollista loppukiriä päälle. Päätöserän ainoan maalin teki Joonas Rask, joka niittasi ottelun loppulukemat 5–2:een SaiPan hakiessa kavennusmaalia ilman maalivahtia.

– Se oli niin nopea tilanne, etten ehtinyt tuuletella. Hyvä voitto joukkueelta, vaikka tämä ei ollut ihan paras mahdollinen peli meiltä. On kuitenkin tärkeätä, että pystymme voittamaan hieman heikommallakin pelillä, ottelun ykköstähdeksi valittu Juuso Salmi kertasi maaliaan sekä joukkueen esitystä.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK pelaa kaksi viimeistä runkosarjaotteluaan vieraskaukalossa. Torstaina joukkue matkustaa Turkuun sarjakakkosena olevan TPS:n vieraaksi ja lauantaina IFK kohtaa runkosarjan päätöskierroksella Porin Ässät. Molemmat ottelut näet suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta.

Playoff-kausikorttien myynti on käynnissä ja nyt voit varmistaa oman paikkasi Nordiksella kaikkiin kevään pudotuspeliotteluihin. Kausikortti on ainoa tapa varmistaa se, että pääset mestoille myös niihin huippumatseihin, joista monet jäävät ilman lippua. Tilaa kausikorttisi tästä linkistä.

Kausikorttilaisena saat myös tuhdin määrän lisäetuja. Niihin voit tutustua tällä sivulla.