DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle jatkoaikavoitto Mikkelistä

Jukurit-IFK 2-3 JA. (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Avauserään IFK sai hyvän startin ja toissapäiväinen Sport-matsi ei näkynyt liikkeessä. Alun parhaan maalipaikan järjesti pirteästi jo useammassa ottelussa esiintynyt Teemu Engberg, joka karvasi kiekon Jukurit-puolustajalta ja sai pelattua Jerry Ahtolalle hyvän vetopaikan, tähän kuitenkin maalivahti Sami Rajaniemi ehti väliin. Jukurit sai otetta erän edetessä ja järjesti muutaman pitkän hyökkäyksen IFK:n päätyyn. Lopuista kuitenkin piti huolta Atte Engren.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 12.33, kun Jarkko Malinen antoi hyvän poikkisyötön Vili Sopaselle pitkän siirretyn rangaistuksen päätteeksi. Sopanen ei aikaillut ja ampui kiekon yläpesään Markus Kankaanperän tehdessä hyvää maskia. Avauserän erikoisin episodi nähtiin muutamaa minuuttia ennen loppua. Juha-Pekka Haatajan ja ottelun päätuomarin luistelulinjat kohtasivat, jonka seurauksena tuomari kaatui jäähän ja Haataja passitettiin suihkuun sopimattomasta käytöksestä tuomaria kohtaan.

Toisen erän alkuun IFK pääsi heti ylivoimalle mutta nihkeätä oli. Muutamaa lyhyttä pyöritystä lukuun ottamatta IFK ei päässyt maalipaikoille. Kumpikaan joukkue ei tuntunut saavan hyökkäyspeliään uomiinsa toisessa erässä, mutta ensimmäisestä maalista vastasi silti Jukurit. 1-1- tasoitusmaalin iski Keni Karalahti viivalaukauksella ajassa 27.08.

IFK sisuuntui tasoitusosumasta ja hyökkäsi aktiivisesti seuraavan vitosen. Jukurit saivat kuitenkin useita vaarallisia vastahyökkäyksiä ja lopulta Vili Sopanen joutui rikkomaan rangaistuksen arvoisesti. IFK selvitti alivoiman ja vaikka Jukurit saivatkin hyvän vaihteen päälle ylivoiman päätteeksi, seuraavan maalin teki IFK. Vili Sopanen sai kiekon laitaan ja muutaman potkun jälkeen ampui kohti maalia. Kiekko otti kimmokkeen mikkeliläispuolustaja Ville Hyvärisen luistimesta ja kimposi maaliin. Näin toiselle erätauolle siirryttiin IFK:n 2-1-johdossa.

Myös kolmannessa erässä IFK:lle tarjottiin ylivoimaa, mutta tuloksetta. Maalinteon kuitenkin aloitti IFK. Teemu Engberg sai palkinnon kovasta duunista ja rouhi irtokiekon sisään ajassa 49.01. Kyseessä oli Engbergin liigauran ensimmäinen maali. Osuman syöttivät Miihkali Teppo ja Erik Thorell (0+2). Pitkään jo näytti siltä, että IFK nappaa Mikkelistä mukaan kolme pistettä, mutta sitten alkoi tapahtua. Jesper Piitulainen iski kaksi kertaa minuutin sisään ja tilanne oli tasan. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika aloitettiin tunnustellen, mutta lähestulkoon ensimmäisestä hyökkäyksestä syntyi ratkaisu. Oliwer Kasken syöttö tavoitti kippari Lennu Petrellin, joka tälläsi ranteella kiekon maaliin ja IFK:lle kaksi pistettä.

IFK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Vaasassa Sportia vastaan. Joukkueiden viikon toinen kohtaaminen starttaa kello 17:00.

Seuraavan kerran IFK pelaa Nordiksella tiistaina, kun vieraaksi saapuvat Porin Ässät. Liput tiistain otteluun voit ostaa täältä.