DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle makeat pisteet Tampereelta

Tappara-IFK 3-4 (1-1, 1-0, 1-3)

Tappara-IFK 3-4 (1-1, 1-0, 1-3)

Viimeisen minuutin rynnistys toi IFK:lle täyden pistepotin viikonlopun tuplamatsin ensimmäisessä näytöksessä. Tappara näytti jo korjaavan voiton kotiin, mutta Joonas Rask tasoitti 3-3:een tasan minuutti ennen loppua ja Vili Sopanen tuikkasi 28 sekuntia myöhemmin IFK:n voittomaalin.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti lauantaina, Nordiksen matsi alkaa kello 15.00.

Ottelu näytti sen, että IFK on ottanut Tapparaa suurin harppauksin kiinni. Muutamalla viime kaudella tamperelaisjoukkue on ollut ylivoimainen joukkueiden keskinäisissä peleissä, mutta nyt IFK pelasi tasakentällisin tasaväkisesti ja oli ratkaisuhetkillä kylmäpäisempi.

IFK sai matsiin apuja sairastuvalta, kun Miro Heiskanen ja Joonas Rask palasivat kokoonpanoon. Heiskanen aloitti siitä, mihin joulukuussa jäi ja teki kaksi upeaa maalia. Ensimmäinen oli jäätävä soolo alivoimalla, joka tasoitti pelin avauserässä 1-1:een. ”Hessu” harhautti Tapparan puolustajan ja ampui kiekon tulisesti etuylänurkkaan. Tähtipuolustajan toinen maali syntyi kolmannen erän alussa. Ja nähtävästi Heiskasen kohdalla vain ylänurkat lasketaan, sillä hän ampui jälleen etuyläpesään niin tarkasti, että Tapparan veskarilla ei ollut aavistustakaan, mitä tapahtui.

Tappara meni 3-2-johtoon kuutisen minuuttia ennen loppua, mutta IFK ei siitä säikähtänyt. Joukkue pääsi ylivoimalle kolme minuuttia ennen loppua ja otti saman tien maalivahdin pois ja pelasi kuudella neljää vastaan. Tappara pääsi parikin kertaa yrittämään tyhjään maaliin ja osui kerran tolppaankin, mutta tällä kertaa tsägä oli IFK:n puolella.

Rask teki ensin itse hienon esityön maaliinsa. Hän taisteli päädyssä ja antoi hyvän poikittaissyötön Jarkko Maliselle. Hänen vetonsa jäi pyörimään maalin eteen, josta Rask lapioi sen maaliin.

Heti seuraavassa vaihdossa kolisi jälleen, kun IFK:n lahtelaiskaksikko pääsi irti. Juhani Tyrväinen neppasi kiekon maalille ja Sopanen tuikkasi takatolpalta 4-3-voittomaalin.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Joukkueet hyppäävät kaukaloon jo kello 15 lauantaina, joten palautumiselle jää molemmilla niukasti aikaa.

Lauantain ottelu on lähes loppuunmyyty. Kannattaa kuitenkin väijyä mahdollisesti vapautuvia varauksia Ticketmasterin sivuilta.

Miro HeiskanenJoonas Rask

Näytä kaikki uutiset