DANA MATSIRAPORTTI: Loppuunmyyty Nordis ja kolme pinnaa!

IFK–Tappara 4–3 (2–2, 1–0, 1–1)

8200 katsojaa oli mestoilla, kun IFK kruunasi huikean viikon kolmanteen voittoonsa. Tiistaina Ilves jäi Nordiksella jyrän alle ja viikonlopun tuplapeleistä Tapparaa vastaan IFK otti täydet kuusi pistettä. Fiilis Nordiksella oli mahtava ja IFK pelasi alusta loppuun erinomaista lätkää, ihan niin kuin perjantainakin.

Edellispäivänä pitkän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Joonas Rask oli tänäänkin kovassa iskussa ja takoi tehot 1+2. Energisesti pelannut Rask ampui IFK:n toisen maalin ja teki esityön ensimmäiseen ja voittomaaliksi jääneeseen neljänteen maaliin. Jarkko Malinen teki kaksi erittäin tärkeää osumaa, mukaan lukien voittomaalin.

Jo ennen peliä Nordiksella aisti, että nyt on iso peli. Fanit olivat latautuneet peliin yhtä hyvin kuin joukkuekin ja pitivät loistavaa fiilistä yllä ensimmäisestä minuutista lähtien. Seuraava sauma nauttia Nordiksen tunnelmasta on ensi perjantaina, kun huippumatsissa IFK kohtaa JYPin. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

IFK aloitti vahvasti ja Juhani Tyrväinen nosti kotijoukkueen 1–0-johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälin jälkeen Tappara sai kuitenkin ison vaihteen päälle. Kristian Kuusela tasoitti ajassa 16.47 ja Jukka Peltola neppasi vieraat johtoon heti seuraavassa vaihdossa. Tappara näytti menevän erätauolle johtoasemassa, mutta ajassa 19.54 Malinen tasoitti pelin 2–2:een.

Toisessa erässä IFK oli jälleen tukevasti kuskin paikalla. Viiden minuutin jälkeen Lennart Petrell ja Rask pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan ja Rask teki suoraan syötöstä johtomaalin. Ratkaisun makua oli ilmassa kolmannen erän alussa, kun Malinen teki takatolpalta illan toisen maalinsa. Tappara kavensi ilman maalivahtia viimeisellä minuutilla, mutta IFK:n puolustus maalivahti Atte Engrenin johdolla kesti loppuun asti.

IFK:n hyökkääjä Vili Sopanen pelasi lauantaina uransa 500. Liigaottelun.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Näytä kaikki uutiset