logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Halkidis: IFK-fanien intohimo ja Suomen mestaruus olivat huikeita juttuja

play

Bob Halkidis vieraili keskiviikkona Nordiksella ja pudotti IFK-SaiPa-matsin aloituskiekon. Halkidis piipahti myös HIFK TV:n haastattelussa.

IFK:ssa on vuosien varrella pelannut pitkä liuta kannattajien suursuosikeiksi nousseita pelaajia. Jotkut ovat olleet suosittuja taitojensa ansiosta, toiset luonteensa johdosta ja joku heiluttamalla nyrkkejään.

Harva on kuitenkaan noussut samanlaiseen kulttimaineeseen, kuin kaudella 1997–1998 IFK:n takalinjoilla luutinut Bob Halkidis.

Halkidis palasi keskiviikkoiltana 20 vuoden tauon jälkeen Stadin jäähalliin, kun hän pudotti IFK-SaiPa-matsin aloituskiekon. Halkidis oli keväällä 1998 tärkeä osa IFK:n mestaruusjoukkuetta ja puolustaja on yksi IFK-historian kaikkien aikojen parhaimmista ulkomaalaishankinnoista. Halkidis siirtyi IFK:hon lokakuussa 1997 ja pelasi runkosarjassa 29 ottelua tehopistein 1+6=7. Pudotuspeleissä Halkidis pelasi yhdeksän ottelua saldolla 0+2 ja hänen plus-miinus-tilasto oli pudotuspelien paras.

Torontossa syntynyt Halkidis pelasi pelaajaurallaan 18 kautta ammattilaisena. Halkidis pelasi 256 NHL-ottelua Buffalo Sabresin, Los Angeles Kingsin, Toronto Maple Leafsin, Detroit Red Wingsin, Tampa Bay Lightningin ja New York Islandersin riveissä. Tehopisteitä Halkidikselle kertyi 8+32=40 ja rangaistusminuutteja peräti 825. Pelaajauransa vuonna 2001 lopettanut Halkidis ehti pelata myös Saksan, Venäjän ja Ison-Britannian pääsarjassa.

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen nimitti Halkidiksen kaudeksi 2012-13 yhdeksi seuran kykyjenetsijöistä ja hän työskentelee edelleen samassa tehtävässä. Halkidikselta ja Kekäläiseltä löytyy yhteistä historiaa jo aikaisemmilta vuosilta, sillä juuri IFK:n urheilutoimenjohtajana kaudella 1997-98 työskennellyt Kekäläinen värväsi Halkidiksen pelaamaan IFK:hon.

HIFK TV haastatteli Halkidista ennen IFK-SaiPa-ottelua. Katso artikkelikuvan paikalta Halkidiksen haastattelu ja kuvakooste.

Kun Suomen mestaruus ratkesi -98, kadotti Bob Halkidis juhlahumussa kypäränsä. Tänään, 20 vuotta myöhemmin, Hannu palautti kypärän Bobille. Hannu oli kuullut kypärästä kaveriltaan ja saanut sen vuosia sitten itselleen. Kypärän alkuperäinen omistaja on Steve Yzerman, joka antoi yhden viidestä uudestä kypärästään Detroitissa Bobille. En gång, alltid. #HIFK

Henkilön IFK Helsinki – HIFK (@ifk_helsinki) jakama julkaisu Maalis 7, 2018 kello 12.05 PST

Näytä kaikki uutiset