DANA MATSIRAPORTTI: IFK:n voittoputki poikki Lahdessa

Pelicans-IFK (2-0, 0-1, 2-0)

Viimeistely, jäähyt ja virheet maksoivat IFK:lle pisteet tänään Lahdessa. Avauserä oli isäntien, mutta kahdessa jälkimmäisessä IFK sai ajoittain hyvän draivin päälle. Ottelun lopussa stadilaiset kuitenkin sortuivat jäähyilyyn ja illan ainoaksi vierasmaaliksi jäi heti toisen erän alkuun tullut Erik Thorellin osuma.

Avauserä oli IFK:lle vaikea ja Pelicans sai otteluun vahvan startin. Jesse Mankinen onnistui läpiajosta ajassa 9:18 ja hetkeä myöhemmin Libor Sulak vei isännät 2-0-johtoon. Avauserässä IFK oli vaikeuksissa.

Toiseen erään vierasjoukkue tuli hyvällä liikkeellä ja Erik Thorell toi IFK:n maalin päähän heti erän alussa Juhani Tyrväisen ja  Juha-Pekka Haatajan syötöistä. IFK:lle tarjottiin ylivoimaa heti maalin perään, mutta tuloksetta.

Kolmannen erän alussa IFK sai ylivoiman myötä monta pitkää pyöritystä lahtelaisten päätyyn mutta maalit jäivät uupumaan. Ja sitten alkoi jäähyily. Ensin Vili Sopanen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, seuraavaksi Teemu Eronen kakkosen kiinnipitämisestä ja lopulta vielä Juhani Tyrväinen isoista ovista pihalle. IFK:n alivoima toimi tänäänkin jämäkkää ja hyvän matsin pelannut Kevin Lankinen torjui loput.

IFK haki tasoitusta vielä pelaamalla ilman maalivahtia ja tasoitus olikin lähellä, kun Haataja pääsi nokikkain Pelicans-veskari Janne Juvosen kanssa. Juvonen kuitenkin tarrasi kudin kiinni ja hetken kuluttua Pelicans löi kiekon tyhjiin. Myös 4-1-osuma tehtiin tyhjään rysään.