MATSIENNAKKO: Kovavireinen TPS haastaa IFK:n Nordiksella – ”Lennulle” 500 matsia täyteen

IFK - TPS torstaina klo 18.30 Nordiksella.

IFK kohtaa huomenna torstaina sarjan tämän hetkisen kakkosen, TPS:n. Turkulaiset ovat keränneet kymmenestä ottelusta 21 pistettä ja ovat neljä pinnaa ottelun vähemmän pelannutta IFK:ta edellä.

Liput matsiin Ticketmasterista!

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitot allaan edellisistä Liiga-peleistään. IFK voitti viikko sitten torstaina Jukurit himassa lukemin 4–3 ja TPS otti kolme pistettä Turussa SaiPan kustannuksella puhtaasti 3–0.

IFK – TPS -ottelu on Lennart Petrellille Liiga-uransa numero 500. ”Lennua” muistetaan rajapyykin saavuttamisesta Nordiksella ennen ottelua.

Vastassa tiivis puolustus

TPS on päästänyt tähän mennessä sarjassa toiseksi vähiten maaleja – omissa on soinut 19 kertaa kymmenessä pelissä. Vain sarjakärki Kärpät on päästänyt vähemmän maaleja (14).

SaiPaa vastaan nollapelin torjunut Rasmus Tirronen ja kollegansa Henrik Haukeland löytyvät kumpikin sarjan maalivahtitilastojen kärkipäästä. Tirrosen päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on huiman matala 1,56 ja torjuntaprosentti 93,60. Norjalaisen Haukelandin vastaavat luvut ovat 2,00 ja 92,25.

Liigan kärkimiehiä kentällä

Liigan maalintekijätilaston kärjestä löytyy molempien joukkueiden edustajia. Eniten maaleja tällä kaudella on latonut TPS:n Oula Palve (7) ja IFK:n Erik Thorell on sytyttänyt punalampun vain kerran vähemmän (6).

Pistepörssin neljäntenä oleva ”Thorre” on kerännyt sarjassa tehot 6+5=11 ja kantaa seuraavassakin pelissä IFK:n kultaista kypärää. Palloseuran paras pistemies on 36-vuotias Vantaalla syntynyt Ilari Filppula (4+7=11).

– Kyllä Helsinki herättää aina vahvoja tunteita. Stadissa paljon pelanneena minulla on myös hienoja muistoja täältä, kertoi Ilari Filppula ennen kauden alkua Liigan avaustapahtumassa HIFK TV:lle.

– Pelit IFK:ta vastaan ovat aina mielenkiintoisia. Heidän pelityylinsä on sellainen, että siellä aina sattuu ja tapahtuu, mikä nostaa vielä enemmän tunteita pintaan.

Tarkkaile näitä

Maalivahtipeli

Molempien joukkueiden maalivahdit joutuvat koetukselle torstaina ja voittaja saattaa hyvinkin olla se, kumman maalivahti pystyy pitämään joukkuettaan pystyssä.

Kultakypärät

IFK:n hyökkäyksen johtava pelaaja on toistaiseksi kiistatta ollut Erik Thorell. ”Thorre” on ajoittain väläyttänyt huikeita yksilötaitojaan kentällä ja niitä yleisö haluaa nähdä myös turkulaisseuraa vastaan.

Myös vieraiden Ilari Filppula on ollut iskussa kauden alusta lähtien. Filppula on jopa sellaisessa vireessä, että oma piste-ennätys Liigassa kaudelta 2012-2013 saattaa mennä tällä kaudella rikki (19+35=54).

Nordis

IFK on napannut tämän kauden Liigan himapeleistä kymmenen pistettä 12:sta mahdollisesta, eikä ole siis kertaakaan jäänyt pisteittä kotonaan.

Lennart PetrellErik Thorell

Näytä kaikki uutiset