SVEA MATSIRAPORTTI: IFK kiitti kotiyleisöä iskemällä kuusi byyriä

IFK-HPK 6–2 (4–0, 0–2, 2–0)

IFK:n tämän liigakauden ensimmäiseen kotipeliin HPK:ta vastaan ennakkoasetelma oli tasainen. Molemmat joukkueet olivat keränneet kolmesta ottelusta kuusi pistettä.

HPK tuli ensimmäiseen erään hyvällä jalalla heti alusta alkaen. Pallokerhon ensimmäisten minuuttien korkea karvauspeli sai IFK:n puolustuksen haparoimaan ja oman pelin avaaminen puolustusalueelta oli ajoittain erittäin hankalaa.

Ajassa 04:07 IFK:n Juhani Tyrväinen sai kunnian tehdä liigakauden ensimmäisen maalin Nordiksella. Läpi erän loistavasti liikkunut IFK:n nimellinen ykköskenttä sai paineen vastustajan päähän. Julle ajoi tilan löydyttyä röyhkeästi maalin edustalle ja laittoi kiekon ranteella ohi HPK-kassari Emil Larmin.

Kotijoukkue pääsi avausmaalin jälkeen huomattavasti vahvemmin peliin sisään ja Tyrväisen johtama kentällinen oli jokaisessa vaihdossa värkkäämässä maalipaikkoja.

IFK osui ensimmäiseen erään vielä kolme kertaa. Erik Thorell sooloili yhden kauden komeimmista osumista, Teemu Eronen viimeisteli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ja Lucas Lessio kauhoi kahden miehen ylivoimalla maalin edestä lukemat 4–0 taululle.

Ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen Tyrväinen oli kerännyt pisteet 1+1, Thorell 1+2 ja Joonas Rask 0+2.

Tyrväisen kentällinen on kerännyt ensimmäisestä neljästä liigaottelusta yhteensä 16 pistettä ja kolmikko löytyy IFK:n sisäisestä pistepörssistä viiden parhaan joukosta.

Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä verkkaisempi ja tämä sopi vierasjoukkueelle paremmin. Hämeenlinnalaiset pyörittivät pitkiä hyökkäyksiä IFK:n puolustusalueella ja kotijoukkue joutui ottamaan toiseen erään kolme kaksiminuuttista, joista HPK onnistui ensimmäisen hyödyntämään.

Kerho pystyi kaventamaan ottelun toisessa erässä lukemiin 2–4.

Kolmas erä oli hyvin katkonainen ja jäähyjen sävyttämä. Joukkueet ottivat yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta erään.

HPK:n pyristely päättyi, kun IFK:lle vihellettiin rangaistuslaukaus hämeenlinnalaispuolustuksen heitettyä mailan. Tommi Santala viimeisteli lukemiksi 5–2 ennen kolmannen erän puoltaväliä.

Vain reilu puoli minuuttia myöhemmin Teemu Tallberg teki jo kotijoukkueen kuudennen maalin läpiajon päätteeksi.

Loppulukemat Nordiksella 6–2 IFK:n hyväksi ja joukkue jatkaa edelleen Liigassa ilman tappioita.

Seuraava matsi pelataan himassa KooKoo:ta vastaan keskiviikkona 26.9. Osta liput Ticketmasterista!