SVEA MATSIRAPORTTI: IFK taisteli kolme pistettä Nordiksella

IFK–KooKoo 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

IFK lähti kauden toiseen Liigan himamatsiinsa voittamattomana. Neljästä ottelusta oli kerättynä yhdeksän pistettä. Vastassa oli liigassa eniten maaleja tehnyt ja päästänyt Kouvolan KooKoo.

Ensimmäinen erä tarjosi jälleen vauhdikasta lätkää. Molemmat joukkueet olivat energisiä ja vastustajan kiekonmenetyksestä peli kääntyi nopeasti toiseen suuntaan.

IFK:n Juhani Tyrväisen johtama nimellinen ykköskenttä piti vaihdosta toiseen kiekon hyökkäyspäässä. Paine tuotti useita hyviä maalipaikkoja.

Ajassa 09:24 Erik Thorell oli päästä loistavan karvauksen seurauksena läpiajoon, mutta KooKoo-puolustaja Ed Wittchow koukkasi miehen rangaistuslaukauksen arvoisesti nurin. Thorell ampui kotijoukkueen rankkarista 1–0-johtoon.

Ensimmäisessä erässä vihellettiin yhteensä kolme rangaistusta. IFK joutui kertaalleen kahden miehen alivoimalle Kyle Quinceyn taklattua KooKoon hyökkääjää päähän pakkiparinsa Ryan O’Connorin istuessa kakkosta väkivaltaisuudesta. IFK selvitti alivoiman kunnialla, eikä IFK-molari Atte Engren joutunut kertaakaan torjuntatöihin joukkueen ollessa vajaamiehisenä.

Toisessa erässä vauhti ei hyytynyt. Molemmilla joukkueilla oli kova halu mennä eteenpäin ja tasaisessa erässä paine oli vuorotellen kummassakin päädyssä.

Erä ehti vanheta alle viisi minuuttia, kun oli Tyrväisen kentällisen vuoro pyörittää KooKoon päädyssä. Erik Thorell tiputti viivalle Kyle Quinceylle, joka malttoi katsoa oikean hetken lämärilleen. Kiekko takakulmaan ja kanadalaiselle merkattiin Liiga-uransa ensimmäinen maali.

KooKoo tasoitti ottelun vielä toisessa erässä lukemiin 2–2 Miikka Pitkäsen päästyä nokikkain Atte Engrenin kanssa.

Kolmannessa erässä ottelun korkean tempon vaikutus alkoi näkymään. Pelaajien luistelu ei ollut enää yhtä terävää ja väsymys näkyi jäähyjen määrässä. Joukkueille tuomittiin yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta viimeiseen erään.

Thomas Nykoppin ja Olli Korhosen istuessa rangaistuksiaan, aukesi kentälle tilaa joukkueiden pelatessa tasavajaalla. IFK käytti tilanteen hyväkseen ja Erik Thorell ohjasi Ryan O’Connorin lähettämästä kiekosta illan toisensa.

Pirteää ja rohkeaa hyökkäävää peliä esittänyt KooKoo haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia. Maalipaikoille vierasjoukkue ei enää päässyt ja Julle Tyrväinen ratkaisi ottelun lopullisesti nostamalla kiekon tyhjiin keskialueelta ajassa 58:29.

Nordiksella nähtiin tänään kahden hyvin luistelevan joukkueen taistelu, josta kotijoukkue keräsi kolme sarjapistettä. Erik Thorell tehoili iltaan pisteet 2+1. IFK jatkaa liigassa ainoana joukkueena yhdessä TPS:n kanssa ilman tappioita.

Seuraava himamatsi pelataan KalPaa vastaan lauantaina 29.9. Osta liput Ticketmasterista!