SVEA MATSIRAPORTTI: IFK:lle komea voitto Lundellin johdolla

KalPa-IFK 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

IFK avasi kauden ensimmäisen Tour de Bönden vakuuttavalla voitolla Kuopiossa. Matsin sankarit olivat kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Atte Engren ja IFK:n kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Anton Lundell.

Jo perjantaina Kuopioon matkustanut IFK oli alusta lähtien hyvin pelissä sisällä ja piti KalPan poissa parhailta maalintekopaikoilta. IFK pelasi nöyrää ja kurinalaista puolustuspeliä ja kuittasi perusvarmalla vieraspelaamisella täyden pistepotin. KalPa ei oikeastaan ollut lähelläkään maalintekoa lukuun ottamatta kolmannen erän lopussa tullutta maalirautaan osunutta kutia.

Alkutahdit maalintekoon iski 17-vuotias Lundell, joka nosti tänään kauden maalimääränsä kolmeen. Ensimmäisessä osumassa kävi hillo, sillä maalin takaa syötöksi tarkoitettu kiekko kimposi KalPan puolustajan kautta maaliin. Mutta toinen osuma oli sitäkin hienompi. Lundell sai irtokiekon lapaan ylivoimalla oikeanpuoleisen b-pisteen kohdalla, nousi maalia kohti ja kieputti kiekon takatolpan juureen.

Toisen erän lopulla Joonas Rask vei KalPan sähläilyn jälkeen IFK:n jo kolmen maalin johtoon ja päätöserässä kippari Lennart Petrell teki kauden ensimmäisen liigamaalinsa ja sinetöi IFK:n 4-0-voiton.

Atte Engren oli IFK:n maalilla kuin muuri ja torjui kaikki 18 maalia kohti tullutta kutia.

Katso tästä ottelun tilastot

Kauden ensimmäinen Tour de Bönde on siis täydessä vauhdissa. Ensi viikolla ollaan evakossa, sillä hevoset ovat vallanneet Nordiksen. Loppuviikosta IFK:lla on vierasmatsit Porissa (pe) ja Raumalla (la).

Anton LundellAtte Engren

Näytä kaikki uutiset