SVEA MATSIRAPORTTI: IFK:n vahva vire jatkuu – Kuopiosta täysi pistepotti

KalPa - IFK 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)

IFK venytti voittoputkeaan Kuopiossa kaatamalla KalPan synkän alun jälkeen lukemin 5-2. Illan ratkaisijoiksi nousivat kahden maalin miehet Iikka Kangasniemi ja Juhani Tyrväinen.

IFK sai shokkialun ottelun avauserään, kun KalPan Henri Knuutinen vei isännät 1-0-johtoon jo kuudentoista sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen IFK joutui vielä kahteen otteeseen alivoimalle, mutta stadilaisten puolustus ja veskari Atte Engren kestivät.

IFK avasi maalihanat ajassa 6.02, kun Juhani Tyrväinen pääsi ampumaan irtokiekon sisään ykkösketjun pitkän pyörityksen päätteeksi. Kymmenen minuuttia myöhemmin IFK siirtyi 2-1-johtoon Aleksi Laakson ensimmäisellä IFK-maalilla. Iikka Kangasniemi kuljetti kiekon maalin takaa ja kaatuessaankin kontaktitilanteessa Iikka pystyi pelaamaan kiekon ohi maalinedustan. ”Allu” kiitti tästä ja ampui kovalla lämärillä vierailijat johtoon.

Jos oli Iikka Kangasniemen alustus hieno IFK:n toiseen osumaan, alkoi toisessa erässä todellinen Iikka-show. Tommi Santala karvasi kiekon KalPa-puolustajalta ja syötti Iikan läpiajoon. Kliisisenä viimeistelijänä tunnettu Kangasniemi ampui kiekon tylysti längistä sisään. Seitsemän minuuttia tästä, ja Iikka osuu jälleen. Santala ja Juha Jääskä pelaavat kiekon vapaaksi jääneelle Kangasniemelle, joka napauttaa ranteella kiekon takayläpesään. KalPa onnistui vielä nousemaan hetkeä myöhemmin kahden maalin päähän, mutta toiselle erätauolle lähdettiin IFK:n 4-2-johdossa.

Kolmannen erän IFK puolusti pelasi järkevästi ja onnistui pitämään KalPan poissa parhaimmilta paikoilta Atte Engrenin hoitaessa loput. Loppulukemat 5-2 IFK:lle löi tyhjään maaliin Juhani Tyrväinen.

Tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan kerran perjantaina Tapparaa vastaan Nordiksella. Kyseessä on viimeinen ottelu ennen joulutaukoa. Osta liput perjantain kamppailuun tästä.