SVEA MATSIRAPORTTI: Iikka Kangasniemen pisteputki jatkuu – IFK voitti jälleen jatkoajalla

Sport-IFK 3–4 ja (1–1,2–2,0–0,0–1)

IFK lähti Vaasaan kaksi jatkoaikavoittoa allaan. Sport-ottelusta lähdettiin hakemaan hyvää tulosta ennen kauden ensimmäistä himamatsia.

IFK-HPK torstaina 20.9. Nordiksella. Liput fikkaan täältä!

Ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko edettiin IFK:n täydellisessä komennossa. Etenkin ykköskenttä Erik Thorell – Juhani Tyrväinen – Joonas Rask sai useaan kertaan pitkän paineen aikaiseksi hyökkäysalueella.

Ajassa 08:54 Tyrväisen kentällisen uurastus palkittiin: IFK voitti hyökkäyspään aloituksen ja sai jälleen hyvällä liikkeellä paineen aikaiseksi vaasalaispuolustukseen. Tyrväinen tiputti Johan Motinille siniviivalle, jonka matalan laukauksen Sami Aittokallio pystyi vielä torjumaan. Irtokiekossa oli ensimmäisenä Joonas Rask, joka ei erehtynyt lähietäisyydeltä. 0–1 vieraille.

Ensimmäisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin vauhdikasta kiekkoa ja lähes täysin ilman katkoja. Ottelun muututtua katkonaisemmaksi, pääsi kotijoukkue paremmin peliin mukaan.

Peliä oli pelattu 14:30, kun Sport sai ensimmäisen maalipaikkansa ottelussa. Komean kuvion päätteeksi kanadalaissentteri Brody Sutter siirsi pelin tasoihin. Syötön tyhjään maalin tarjoili Joel Kiviranta. Peli 1–1 ja näistä lukemista lähdettiin myös viettämään ensimmäistä erätaukoa.

Toinen erä käynnistyi huomattavasti verkkaisemmalla vauhdilla kuin ensimmäinen. Tämä sopi selvästi Sportille, joka pääsi otteluun jatkuvasti paremmin mukaan.

Toisessa erässä nähtiin neljä maalia. Kun reilut kolme minuuttia erää oli takana, otti IFK:n Ryan O’Connor estämisestä kaksiminuuttisen, ja vain yhdeksän sekuntia myöhemmin IFK-kippari Lennart Petrell huitoi itselleen kahden minuutin rangaistuksen. Minuutin verran ehti Sport pyörittää kahden miehen ylivoimaa, kunnes Jyri Niemi laittoi ranteella lähietäisyydeltä ohi Markus Ruusun. Sport johti 2–1.

IFK:n kakkoskentän sentteri Tommi Santala toi joukkueensa tasoihin Ryan O’Connorin ja Iikka Kangasniemen esityöstä komealla rannelaukauksella.

Sport meni vielä 3–2-johtoon, kunnes IFK:n ja Liigan paras pistemies Iikka Kangasniemi karkasi läpiajoon. Numero neljä ei erehtynyt, vaan sijoitti napakan rannelaukauksen alakulmaan ohi hyvin torjuneen Sami Aittoniemen. Numeroista 3–3 lähdettiin kohti ottelun kolmatta erää.

Jos oli IFK:n ykköskenttä hyvässä lennossa, sitä oli myös Sportin vastaava. Etenkin nuori Joel Kiviranta oli loistavalla jalalla liikkeellä. Kolmannen erän viihdyttävimpiä pätkiä olivatkin, kun molempien joukkueiden ykköskentät pelasivat vastakkain.

60:n minuutin jälkeen oltiin edelleen tasalukemissa 3–3, joten jälleen IFK:lla oli edessään jatkoaika.

Jatkoaika ehti vanheta vain 1:20, kun Joonas Rask toimitti kiekkoa maalinedustalle. Jostain lätkä löysi tiensä Sport-maaliin ja Raskille kirjattiin illan toinen kaappi ja IFK:lle kauden kolmas jatkoaikavoitto.