logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

SVEA MATSIRAPORTTI: Ruusulle upea nollapeli – IFK:lle täydet pisteet!

IFK–JYP 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Markus Ruusu pelasi kauden parhaan matsinsa ja Lauri Kulmala iski hienon voittomaalin, kun IFK otti kolme pinnaa kotihallissaan. Ruusun nollapeli tuli 18 torjunnalla, joista yksi oli rangaistuslaukaus. Kulmalalle maali oli kauden ja liigauran toinen.

Tapaninpäivän dyykkauksen jälkeen IFK lähti perjantai-illan kotipeliin vahvan puolustamisen kautta. Kokoonpanosta oli sivussa tänään loukkaantumisten ja maajoukkuepelien takia kahdeksan hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Pelistä ei siksi tullutkaan mitään coast-to-coast-ryntäilyä, vaan tarkkaa pelaamista. JYPillä on myös ollut haastava kauden ensimmäinen puolikas ja kaikesta näki, että kiekko ei vaan pompi jyväskyläläisille suotuisasti. JYP sai avauserässä kolme ylivoimapeliä, mutta Ruusu kesti pommituksen hienosti.

Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia, mutta IFK sai ratkaisevan etumatkan, kun kolmatta erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Sentteri Juha Jääskä voitti kamppailutilanteen omassa päädyssä ja sai kiekon laitahyökkääjälleen Janne Hämäläiselle. Jokipojista muutaman viikon ajaksi IFK:hon palannut Hämäläinen syötti upeasti Kulmalan läpiajoon ja kauden kymmenennen matsinsa Liigassa pelannut Kulmala nosti kiekon ylänurkkaan.

JYP pelasi lopussa pitkään ilman maalivahtia, mutta IFK:n puolustus kesti ilman suuria ongelmia ja pisteet jäivät Stadiin.

Katso ottelun tilastot

Maalikooste

Seuraava matsi pelataan jo lauantaina, kun IFK kohtaa vieraissa Kärpät. Kotona pelataan viikon kuluttua perjantaina, kun Kärpät saapuu vastavierailulle. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset