SVEA MATSIRAPORTTI: Synkkä jakso sai jatkoa Lappeenrannassa

SaiPa-IFK 4–2 (1–0, 1–2, 2–0)

IFK lähti maaottelutauolle tappio niskassaan, kun SaiPan kolmannen erän puristus ja pari onnekasta pomppua ratkaisivat pisteet Lappeenrantaan. 70-vuotista historiaansa juhlinut kotijoukkue oli kokonaisuutena piirun verran IFK:ta terävämpi ja voitti lopulta selvästi.

IFK:sta näkyi, että joukkue on painanut ohuella miehistöllä kovan otteluruuhkan läpi. Pelaaminen oli läpi pelin aktiivista, mutta maapaikoissa joukkuetta vaivasi tehottomuus.

IFK:n tehokkain oli Iikka Kangasniemi, joka teki toisessa erässä hienosti joukkueen avausmaalin ja syötti upeasti Juhani Tyrväisen tekemän 2–2-tasoitusmaalin, joka syntyi ylivoimalla.

SaiPa pelasi hyvin, mutta kiekko myös pomppi isännille. Ensimmäisessä maalissa kiekko pomppi kuin flipperissä takatolpalle suoraan SaiPan hyökkääjän lapaan ja matsin ratkaisseen 4–2-osuman veto olisi mennyt metrin ohi, mutta kiekko kimposi Johan Motinin jalasta maaliin.

Viimeiset maaottelutaukoa edeltäneet pelit tuottivat vain yhden pisteen ja sarjasijoitus putosi viisi pykälää. Kolmanteen sijaan on tosin matkaa vain neljä pinnaa, joten Liigan keskikasti on tällä hetkellä erittäin tasainen.

Katso ottelun tilastot

Maalikooste

Liiga hiljenee nyt puolentoista viikon maaottelutauolle. Seuraavan kerran IFK pelaa keskiviikkona 14.11., jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi Ässät. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset