SVEA MATSIRAPORTTI: Taistelu ei tuottanut pisteitä Turun illassa

TPS-IFK 5-2 (2-1, 0-0, 3-1)

Toinen iso peli kahteen päivään oli ehkä hitusen liikaa ohuella kokoonpanolla pelanneelle IFK:lle ja pisteet jäivät lauantai-iltana ansaitusti Turkuun. IFK pelasi hyvin ja taisteli viimeiseen sekuntiin asti, mutta oli oikeastaan koko ajan neljäsosapotkun isäntiä perässä, eikä päässyt kunnolla kuskin paikalle missään vaiheessa.

TPS:n murhaavan tehokas ylivoimapeli pysyi yhtä nopeata hyökkäystä lukuun ottamatta erittäin hyvin kurissa IFK:n aktiivisen alivoimapelin ansiosta. TPS teki avausmaalinsa ylivoimalla viiden minuutin pelin jälkeen, mutta muuten vaarallisia tilanteita ei juurikaan ollut.

Niklas Nordgren onnistui maalinteossa jo toisena iltana putkeen, kun hän tasoitti avauserässä pelin 1-1:een. Petteri Wirtanen vei kotijoukkueen uudelleen johtoon ajassa 14.30. Markus Ruusu ehti olla IFK:n maalilla vain vajaat puolitoista minuuttia ennen Wirtasen osumaa. Ruusu vaihdettiin maalille loukkaantuneen Atte Engrenin tilalle ajassa 13.02. Engrenin vamman laatu selviää myöhemmin tarkemmissa tutkimuksissa.

IFK ei toisessa erässä hyvistä paikoista huolimatta onnistunut tasoittamaan peliä. Päätöserässä näytti, että luistin alkoi hieman painaa edellisillan kovan pelin jäljiltä ja TPS pääsi lisäämään johtoaan 4-1:een. Ryan O’Connor ampui IFK:n 2-4-kavennusmaalin kolme minuuttia ennen loppua, mutta TPS tuikkasi loppunumerot 5-2 tyhjiin viime sekunneilla.