SVEA MATSIRAPORTTI: Voitto jäi haaveeksi Tampereella

Tappara-IFK 4-3 ja. (1-0, 1-3, 1-0, 1-0)

IFK oli pitkään kiinni voitossa arkkivihollistaan Tapparaa vastaan, mutta kotijoukkue venyi kolmannen erän lopulla ylivoimalla tasoihin ja teki voittomaalin jatkoajalla. Vaikka dunkkuun tuli, matsi oli IFK:lta avauserää lukuun ottamatta erinomainen ja alleviivasi sitä, että Röda on palaamassa hyvään iskuun.

Ensimmäinen erä oli tosiaan IFK:lta enemmän kuin snadisti tahmea. Tappara pyöritteli peliä, mutta ei onnistunut maalinteossa kuin kerran. Suurin syy oli IFK:n veskari Atte Engren, joka pelasi jo toisena iltana putkeen erinomaisen matsin.

Toisen erän alussa IFK pääsi heti peliin paremmin kiinni. Iikka Kangasniemen kädet eivät tutisseet maalipaikassa, kun Tommi Santala tarjoili taitavan syötön takatolpalle. Ajassa 35.02 Ilmari Pitkänen iski suoraan ilmasta IFK:n johtoon ja reilua minuuttia myöhemmin Kangasniemi ampui 3-1 läpiajosta. Erän lopussa Tomas Zaborsky kavensi tilanteeksi 2-3 ja edessä oli huippujännittävä kolmas erä.

Jos Tappara teki avauserässä mitä huvitti, toinen erä oli tasainen ja kolmannessa IFK vei peliä todella voimakkaasti. Siitä kertovat maalivahtien torjunnat, Tapparan Christian Heljanko torjui 17 kertaa ja Engren vain kahdesti. Silti erän ainoan maalin teki Tappara. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle viisi minuuttia ennen loppua ja verkko heilahti ajassa 56.27.

Jatkoajalla Tapparan kippari Kristian Kuusela pääsi läpiajoon ja teki joukkueensa voittomaalin ajassa 62.28.

Katso ottelun tilastot

Maalikooste

IFK:n seuraava ottelu on perjantaina 7.12., jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi Vaasan Sport. Osta liput matsiin Ticketmasterista ja aloita pikkujoulut IFK:n pelissä!