TIEDOTE: IFK sopimukseen Joonas Lyytisen kanssa

IFK:n puolustus vahvistuu AHL:ssä alkukauden pelanneella Joonas Lyytisellä. Hyökkääjä Miles Koulesin koeaika ei johtanut sopimukseen.

Puolustaja Joonas Lyytinen siirtyy NHL-seura Nashville Predatorsin organisaatiosta IFK:hon. Lyytinen, 23, on pelannut tämän kauden farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa.

Lyytisen sopimus IFK:n kanssa kattaa loppukauden lisäksi kaksi seuraavaa pelikautta, eli ulottuu kevääseen 2021 saakka.

Liigassa Lyytinen on pelannut KalPassa 183 runkosarjan ottelua tehoilla 21+38=59 ja 27 matsia pudotuspeleissä tehoin 2+5=7. Parhaalla kaudellaan 2016-2017 hän teki 54 ottelussa tehot 8+16=24. KalPa voitti tuolloin SM-hopeaa.

Suomea Lyytinen on edustanut kaikkien juniori-ikäluokkien maajoukkueissa, sekä Leijonissa EHT-turnauksessa kaudella 2015-2016.

– Lyytinen on hyvin liikkuva ja monipuolinen puolustaja, joka sopii erinomaisesti joukkueemme pelitapaan, kommentoi päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Olimme kiinnostuneita Lyytisestä tuleville kausille, mutta eteen tuli tilaisuus saada hänet IFK:hon jo nyt. Olemme erittäin iloisia, että hän valitsi monista vaihtoehdoista meidät, sanoo urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Lyytinen liittyy joukkueeseen ensi viikolla.

Hyökkääjä Miles Koulesin koeaika ei johtanut loppukauden kattavaan sopimukseen. Koules pelasi IFK:ssa 13 ottelua ja teki kaksi maalia.

Näytä kaikki uutiset