Uusi hankinta Joonas Lyytinen: Halusin IFK:hon!

IFK julkisti sunnuntaina uuden puolustajahankinnan. Tässä Joonas Lyytisen haastattelu.

IFK nappasi vapailta markkinoilta kovan vahvistuksen, kun puolustaja Joonas Lyytinen siirtyy Stadiin 2,5 vuoden sopimuksella AHL-seura Milwaukee Admiralsista. 23-vuotias Lyytinen odottaa tulevaa viikkoa innolla.

– Keskiviikkona joukkueella on ensimmäiset harjoituksen uudenvuoden jälkeen ja silloin olen mukana. Sitä en vielä tiedä, milloin pelaan ensimmäisen matsin IFK:ssa, Lyytinen sanoo.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen siitä, että pääsen IFK:hon. Mukava tulla takaisin Suomeen ja päästä kunnolla pelaamaan. Ennen kaikkea haluan päästä haastamaan itseäni.

Lyytinen pelasi Pohjois-Amerikassa puolitoista kautta. Sinne lähtiessään hän oli maajoukkuetason puolustaja, joka oli KalPan 2017 SM-hopeajoukkueen tukipilareita. Reissu rapakon taakse ei mennyt odotusten mukaan, sillä Lyytinen törmäsi pahemman kerran sopimuspolitiikkaan. Kunnon näyttöpaikkaa ei tullut millään ja peliaika oli kortilla.

– Tämä siirto lähti liikkeelle omasta aloitteestani. Katsomon puolella istuminen ei kehittänyt minua pelaajana, Lyytinen sanoo.

– Isoin tekijä siinä oli ajoitus. Siellä oli pari vuotta minua nuorempia, aikaisemmilla kierroksilla varattuja hyviä pelaajia, jotka olivat minun edelläni nokkimisjärjestyksessä. Se ei vaan ollut sopiva ajoitus minun kannaltani.

Kun lähtöajatus kypsyi, Lyytisellä oli valittavanaan uusi seura. Valinta osui IFK:hon.

– Minulla oli muutama muukin vaihtoehto, mutta IFK:n pelityyli ratkaisi lopulta. Se sopii minulle hyvin ja pystyn sitä kautta haastamaan itseäni.

Pitkä sopimus oli Lyytiselläkin mielessä.

– Halusin jatkuvuutta ja työrauhaa, ettei tarvitse koko ajan pomppia eri suuntiin. Hienoa päästä IFK:hon pelaamaan!

Kuva: Atte Rissanen Photography

Näytä kaikki uutiset