HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Älykiekkodataa: Lyytinen ja Kousa IFK:n ykköset lauantaina

Lauantai oli kiireinen päivä IFK:n puolustajalle Joonas Lyytiselle. Hän kellotti eniten jääaikaa, luisteli melkein viisi kilometriä, piti toiseksi eniten kiekkoa hallussa ja syötteli eniten ja toiseksi tarkimmin.

Älykiekko antaa työkalut jääkiekko-ottelun analysoimiseen ja tuo fanien tietoon asioita, jotka eivät pelejä katsomalla erotu. Otetaan esimerkiksi Lyytinen, joka oli lauantain Tappara-pelissä lähes kaikissa tilastoissa IFK:n kärkipäässä. Hän ja Mikko Kousa suorastaan dominoivat ottelun tilastoja.

Kiekollisessa pelissä koko ottelun ylivoimaisesti aktiivisimmat pelaajat olivat puolustajat Lyytinen ja Kousa. Lyytinen antoi 52 syöttöä, joista 48 omille. Lyytisen syöttöprosentti oli huima 92,3%. Tarkin oli 32 kertaa syöttänyt Iikka Kangasniemi (93,8%). Lyytinen ampui ottelussa viisi kertaa ja joka kerta kohti maalia.

Kousa piti kiekkoa eniten hallussaan yhteensä 2:06 minuuttia ja kuljetti kiekkoa 647 metriä. Lyytinen ei paljon näistä jäänyt, hän oli näiden tilastojen kakkonen (1:46 min ja 611 metriä).

Maalit toki ratkaisevat ja Tappara vei pisteet 2–1-voitollaan, mutta kenttäpelissä IFK oli merkittävästi aktiivisempi. Kaikkiaan IFK:n pelaajat syöttivät 349 kertaa ja näistä omille meni 82,5 prosenttia. Tapparan pelaajat syöttivät 220 kertaa ja omille niistä meni 70,5 prosenttia.

Alla oleva kartta kertoo, kumpi joukkue hallitsi peliä ja yhtä kolmannen erän pätkää lukuun ottamatta koko matsi mentiin vahvasti punaisella.