logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Ammattilaislätkää neljällä vuosikymmenellä – ”Nautin edelleen jokaisesta päivästä”

Markus Kankaanperä kirjoitti helmikuussa 2019 yhden vuoden jatkosopimuksen IFK:n kanssa.

Markus Kankaanperä aloitti liigataipaleensa kaudella 1998-99 JYPin paidassa. Ammattilaiskiekkoa ”Kanki” on pelannut nyt kolmella vuosikymmenellä: 1990, 2000, 2010 ja vuodenvaihteen jälkeen raamikkaalla pakilla on mahdollisuus pelata jälleen uudella vuosikymmennellä.

– Aika hurjaltahan se kuulostaa. Silloin, kun aloitin katselin niitä vanhoja kääpiä ja mietin, että kuinkakohan he jaksavat. Ihan hyvin tämä on mennyt tähän saakka. Joka päivä on hauskaa ja nautin tästä, Kankaanperä kertoi HIFK TV:lle ravintola Mamma Rosassa.

– Ensimmäiseltä kaudelta muistan ne fiilikset. Ensimmäinen matsi IFK:ta vastaan on jäänyt erityisesti mieleen – siellä oli kova nippu kasassa. Muistan sen tunteen ja jännityksen ja välillä oli kakki housuissa joissain tilanteissa.

Peli on muuttunut vuosien varrella, mutta Kankaanperä on itse huomannut suurimman muutoksen pelaajissa.

– Ennen oli lihaksikkaita isoja äijiä, mutta nykyään pelaajat ovat kokonaisvaltaisempia, slimmejä jätkiä. Harjoittelussa on tullut isoin muutos. Ennen painettiin punttia eikä niinkään mietitty aerobista puolta. Aika urheilullisia kavereita tuolla nykyään pyörii.

Kankaanperälle tuli tämän vuoden tammikuussa 1000 runkosarjaottelua Liigassa täyteen. ”Kanki” on sarjan historiassa toiseksi eniten matseja pelannut pelaaja.

– Kyllä se tonni tuli aika varkain. Ei niitä pelimääriä iltahämärissä tule laskeskeltua, mutta en olisi kyllä ikinä uskonut, että näin pitkään pystyn tällä tasolla pelaamaan.

Liity Bättre Folk -jäseneksi ja tsekkaa video koko haastattelusta!

Markus Kankaanperä

Näytä kaikki uutiset