Avausmatsi lähestyy – Katso joukkueiden keskinäinen historia!

IFK ja Pelicans aloittavat keskinäisen pudutuspelisarjansa torstaina 21. maaliskuuta Lahdessa. Kerrataan hieman jengien keskinäistä historiaa ja pudotuspelimenestystä.

IFK:n pudotuspeliurakka käynnistyy torstaina Lahden Pelicansia vastaan. Stadilaiset olivat runkosarjassa kuudensia. Historiansa toiseksi parhaaseen runkosarjasijoitukseensa yltäneellä Pelicansilla on sarjassa kotietu joukkueen oltua runkosarjassa kolmas.

Kohtaamiset tällä vuosituhannella

IFK ja Pelicans ovat kohdanneet toisensa 2000-luvulla runkosarjassa yhteensä 84 kertaa. Voittoja stadilaisille keskinäisistä kohtaamisista on kertynyt 48 ja tappioita 22. Tasatilanteessa 60:n minuutin jälkeen joukkueet ovat olleet 14 kertaa.

Tämän kauden runkosarjassa Pelicans voitti kaikki neljä joukkueiden kohtaamista. IFK sai ainoastaan yhden pisteen kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, josta kotijoukkue Pelicans korjasi lisäpisteen voittolaukauskilpailun jälkeen.

Pudotuspelisarjat

Tällä vuosituhannella IFK on jäänyt ainoastaan kertaalleen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle (2001-02) ja välierissä stadilaisjengi on nähty kuudesti. IFK on yltänyt vähintään neljän parhaan joukkoon nyt kolmena vuotena peräkkäin.

Pelicans on yltänyt pudotuspeleihin 2000-luvulla kymmenesti ja jäänyt runkosarjaan kahdeksan kertaa. Välieriin saakka lahtelaiset ovat yltäneet kertaalleen – kaudella 2011-12 joukkue ylsi hopealle.

Pudotuspeleissä 2000-luvulla joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Ottelusarjat ovat menneet kertaalleen kummankin hyväksi.

Kaudella 2013-14 IFK ja Pelicans kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tuolloin lahtelaiset veivät paras kolmesta -sarjan puhtaasti lukemin 2–0. Kummatkin ottelut venyivät jatkoajalle saakka.

Kaudella 2015-16 IFK kohtasi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon selvinneen Pelicansin neljännesfinaaleissa. Tasaisesta ja kuumasta otteluparista IFK meni jatkoon voitoin 4–2. Sarjan ratkaisu nähtiin kuudennessa ottelussa Lahdessa, kun Jasse Ikonen ampui lähietäisyydeltä voittomaalin 12 sekuntia ennen täyttäaikaa.

Sarja starttaa torstaina Lahdessa. Nordiksella pelataan lauantaina kello 17:00 alkaen. Varmista paikkasi Stadin Keväässä ostamalla liput Ticketmasterista.

Näytä kaikki uutiset