logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI OTTELUSTUDIO: ”Duunin kautta tulee tulosta”

play

IFK - Jukurit klo 18.30.

IFK kohtaa tänään Nordiksella Jukurit. Stadilaiset saavat riveihinsä useamman tärkeän pelaajan illan matsiin ja luonnollisesti vain kolme sarjapistettä tyydyttää.

Liput matsiin Ticketmasterista! Hiihtolomaviikon perjantaina vietetään perhepäivää – muista myös perhelippupaketit.

Kuusi pistettä otettava

Tänään GIGANTTI Ottelustudiossa puitiin kuluvan viikon merkitystä. Illan matsista vain voitto kelpaa vaikka Mika Kortelainen muistuttaakin Jukureiden hyvästä alkukaudesta.

– Jos mietitään koko kautta, niin Jukurit pelasi todella hyvää kiekkoa alkukaudesta, myös tuloksellisesti, ”Kölli” sanoi.

– Ilme ei ole muuttunut miksikään, mutta alkukauden tiukat voitot ovat kääntyneet niukkoihin tappioihin. Vaikka Mikkelissä tehdään hyvää duunia ja materiaalista otetaan irti se, mitä siitä on otettavissa, niin kyllä se materiaalin kapeus on näkynyt.

Keskiviikon matsi Sportia vastaan ei Kortelaista vakuuttanut ja Vaasassa tulleen tappion myötä tulevien otteluiden merkitys kasvoi.

– Työmäärä oli ihan riittävä, mutta kyllä peli Vaasassa oli huonoa.

– IFK:n peli on kiistatta kehittynyt kauden aikana. Ei peli voi kehittyä pelistä ja illasta toiseen, mutta kyllä Sport-matsi oli notkahdus alaspäin.

– Tilanne sarjatilanteen suhteen ei ole muuttunut. Jos epäonnistutaan yhdessä pelissä, niin seuraava on entistäkin tärkeämpi. Kyllä itsekin ajattelin, että tämä on yhdeksän pisteen viikko. Loppuviikon jäljellä olevista Jukurit- ja Ässät-peleistä on otettava se kuusi pistettä.

Tänään IFK sai hyviä uutisia, kun sairastuvalta jäälle palasivat Iikka Kangasniemi sekä Kyle Quincey. Myös sairastelleet Erik Thorell ja Joonas Rask ovat taas kunnossa.

– Loukkaantumisten taakse ei ole missään kohtaa pitänyt mennä. Meillä on riittävästi laadukkaita pelaajia, mutta onhan tämä nyt hyvä tilanne. Valmennus pystyy tarvittaessa kierrättämään pelaajia ja kilpailu pelipaikoista kovenee, Kortelainen summasi.

Kangasniemi vielä maltillisena

IFK:n maalitilaston ykkösnimi Iikka Kangasniemi palaa tänään kaukaloon reilun viikon tauon jälkeen. Kangasniemen kasvot on saatu parsittua kokoon kiekonosuman jäljiltä, mutta tänään miehen tunnistaa peittävämmästä pleksistä kypärässä. Miltä maailma akvaarion läpi näyttää?

– Samalta se näyttää. Ei se pleksi häiritse. Täytyy hetken aikaa pelata tällaisella, mutta ei mahda mitään, hyväntuulinen Kangasniemi kertoi aamujään päätteeksi.

Kangasniemi joutui olemaan sivussa kahdesta IFK:n viimeisestä pelistä. Edellisessä Jukurit-matsissa Mikkelissä taitava hyökkääjä viimeisteli kolme osumaa, mutta Kangasniemi lähtee maltillisena tähän iltaan.

– Tänään on ensimmäinen peli vähään aikaan. Yritän päästä ensin peliin sisään ja tehdä kovasti duunia. Ehkä sitä kautta tulee tulosta. Toivottavasti tulee hyvä matsi.

Tänään Kangasniemi pelaa totutusti Tommi Santalan laidalla, mutta vasemman kaistan tänään täyttää Micke Åsten.

– ”Muuli” tekee kovasti hommia, karvaa, taklaa ja riistää kiekkoja. Meillä on siinä hyvä työnjako: ”Muuli” riistää kiekkoja ja me yritämme tehdä peliä enemmän.

 

Tänään joukkueen aamujäällä mukana ollut Kyle Quincey on ollut Liigapeleistä sivussa kaksi kuukautta eikä pelaa vielä tänään. Hiljattain loukkaantumisestaan toipunut Teemu Tallberg on tänään huilivuorossa.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
32 Lennart Petrell (C) – 19 Juho Keränen – 51 Juha Jääskä
45 Micke Åsten – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A) – 6 Joonas Lyytinen
34 Aleksi Laakso – 24 Ryan O’Connor

44 Elias Ulander

Loukkaantuneet: Markus Kankaanperä (day-to-day), Joe Finley (toistaiseksi), Niklas Nordgren (toistaiseksi), Thomas Nykopp (loppukausi)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Iikka Kangasniemi

Näytä kaikki uutiset