GIGANTTI OTTELUSTUDIO: Mustelmia tarjolla

play

IFK - Pelicans klo 18.30. Ovet auki klo 17.30.

IFK kohtaa tänään tasapisteissä stadilaisten kanssa sarjataulukossa olevan Lahden Pelicansin. Illan matsissa pelataan playoffs-kotiedusta.

Liput matsiin Ticketmasterista!

Tänään GIGANTTI Ottelustudio nautti kauniista säästä Nordiksen edustalla. Playoffs-kuume alkaa vaikuttamaan jo studion asiantuntijaan, Mika Kortelaiseen.

– Aurinko paistaa ja kevät lähestyy. Se tarkoittaa sitä, että aina seuraavalla pelillä on suurempi arvo kuin menneellä, runoili ”Kölli”.

IFK:n jäljellä olevat runkosarjan vastustajat ovat Ässiä lukuunottamatta kaikki stadilaisten edellä sarjataulukossa. Onnistuessaan joukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet yltää aivan kärkikahinoihin saakka.

– Kärppiä me ei saada enää kiinni, vitsaili Kortelainen.

– Tämä on hieno tilanne hyvässä ja pahassa. Hyvässä tilanteessa saamme kärkeä kiinni, mutta pahassa sitten kaikki ne onnistumiset romuttuvat.

IFK on liigan kuntopuntareissa tällä hetkellä korkealla. Kaikki viime aikojen voitot eivät ole välttämättä olleet kauniita, mutta säntillisen puolustamisen kautta joukkue on ansainnut sarjapisteitä.

– Kun sinulla on hyvä puolustusvalmius ja sitä tukee hyvä maalivahtipelaaminen, niin sinulla on edellytykset pelata hyvää hyökkäyspeliä. Tehdään mitä tahansa, niin se lähtee puolustamis- ja maalivahtipelistä.

Kokemusta ja kovuutta

Tänään aamulla Nordis kylpi auringonpaisteessa ja pakkassäässä. Hallin uumenissa laidat paukkuivat, kun joukkue treenasi jäällä ennen illan matsia.

– Iso peli, Pelicans vastassa ja keväistä säätä luvassa – tosi hyvillä fiiliksillä ollaan noustu tähän päivään, kertoi Lennart Petrell aamujään jälkeen.

Illan vastustajan riveissä kiekkoilee lähes kentällisen verran Petrellin entisiä joukkuekavereita.

– Ei sillä suurempaa vaikutusta ole. Tietysti pelityylit ja jotkut tietyt maneerit jäällä ovat tutumpia. Niitä tietoja pystyy vähän käyttämään hyväkseen.

IFK on onnistunut keräämään tärkeitä sarjapisteitä ennen kaikkea kärsivällisellä pelaamisella ja huomattavasti parantuneella puolustamisella.

– Samalla tavalla lähdetään tähän iltaan. Meillä on pelaaminen hyvällä tasolla ja siihen täytyy luottaa ja uskoa. Suoriudutaan hyvin tänään niin se tuo tuloksen.

”Lennu” pelaa tänään samassa ketjussa Teemu Tallbergin ja Juho Keräsen kanssa. Kolmikko edustaa joukkueessa kokemusta ja kaikki ovat työteliäitä sekä fyysisiä pelaajia.

– Meidän vahvuudet ovat juurikin nuo. Meidän täytyy puolustaa hyvin, mutta tila ja aika täytyy voittaa omalla tekemisellä.

– Tarjoillaan vähän mustelmia siinä sivussa, Petrell päättää ja virnistää päälle.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
51 Juha Jääskä – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell (C) – 19 Juho Keränen – 18 Teemu Tallberg

Puolustajat

34 Aleksi Laakso – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor

2 Markus Kankaanperä (A)

Loukkaantuneet: Teemu Eronen (day-by-day), Joe Finley (toistaiseksi), Niklas Nordgren (loppukausi), Thomas Nykopp (loppukausi)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Lennart Petrell

Näytä kaikki uutiset