GIGANTTI OTTELUSTUDIO: ”Nuorilla on tilaisuus loistaa”

play

IFK - SaiPa klo 18.30. Ovet auki klo 17.30.

Tänään katseet kohdistuvat jälleen Stadiin, kun liigakierroksen ainoassa ottelussa IFK kohtaa Nordiksella SaiPan. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran tämän kauden aikana ja illan kotijoukkue on voittanut aiemmista keskinäisistä otteluista kaksi. Tänään IFK:n kolmen pisteen voitto nostaisi stadilaiset sarjataulukossa sijalle viisi.

Liput matsiin Ticketmasterista!

Nuorien mahdollisuus

SaiPa pelasi eilen Jyväskylässä ja matkusti voitto-ottelun päätteeksi vajaat 300 kilometriä bussilla Stadiin. IFK:n pelaajakoordinaattori, Harri Rindell ei usko matkustamisen vaikuttavan vieraiden otteisiin illalla.

– Ei sillä nykyään ole merkitystä – ainakaan negatiivisesti. Joukkue on tottunut matkustamaan ja usein reissut tuovat hyvää fiilistä joukkueeseen. Tänään aamulla SaiPa teki päätöksen, että keskittyvät palautumiseen ja jättävät aamujään väliin.

IFK:lta puuttuu illan matsista muutama iso nimi. Iikka Kangasniemi parantelee vielä itseään loukkaannuttuaan Kouvolassa ja Erik Thorell potee flunssaa.

– Meidän nuoret pelaajat saavat jälleen yhden tilaisuuden näyttää. Pojat tuntevat toisensa ja he ovat tällä kaudella täyttäneet hyvin paikkansa. Minun mielestäni heitä on kiva katsoa jäällä.

IFK:n sairastuvalta on lupa odottaa vahvistuksia hyvinkin pian. Kangasniemen ja Thorellin tilanne on ns. day-to-day ja Juho Keränen treenaa tänään Kollien kanssa. ”Kertsille” pelilupa siis periaatteessa on jo annettu, mutta useamman kuukauden sivussa ollut mies hakee ensin tuntumaa A-junioreiden treeneistä. Myös Teemu Tallbergin paluu lähestyy.

Hyökkäävää peliä

Illan vastustajalla on ollut epätasainen kausi tähän saakka. Loistava alkukausi vaihtui hankalaan vaiheeseen, mikä näyttäisi jälleen kääntyvän positiiviseksi.

– SaiPa on erittäin vahva hyökkäysjoukkue. Viisikko lähtee tiiviisti ja vauhdilla ylöspäin.

– Heidän ylivoimansa on myös vaarallinen. He toimittavat kiekkoa maalille, missä on aina kolme, jopa neljä pelaajaa odottamassa. Toisaalta se saattaa avata tilanteita myös alivoimajoukkueelle.

Rindell nostaa esille muutaman seikan IFK:sta, mihin tänään kannattaa kiinnittää huomiota.

– IFK on treenannut paljon ylivoimaa – vielä tänään aamullakin. Nyt haetaan suoria ratkaisuja eikä pelkkää kuviota kuvion vuoksi.

– Toinen asia, mitä tänään kannattaa seurata on paineen alta pois pelaaminen. Jo edellisessä matsissa oli näyttäviä omanpään lähtöjä. Siihen toivon tänään jatkumoa.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

51 Juha Jääskä – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 21 Tommi Santala – 43 Sakari Salminen
14 Teemu Engberg – 15 Anton Lundell – 37 Ilmari Pitkänen
32 Lennart Petrell (C) – 45 Micke Åsten – 87 Terry And

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas – 6 Joonas Lyytinen
44 Elias Ulander – 24 Ryan O’Connor

2 Markus Kankaanperä (A)

Loukkaantuneet: Iikka Kangasniemi (day-to-day), Aleksi Laakso (day-to-day), Teemu Tallberg (2-3 viikkoa), Juho Keränen (2 viikkoa), Kyle Quincey (2-3 viikkoa), Joe Finley (toistaiseksi), Thomas Nykopp (loppukausi), Niklas Nordgren (toistaiseksi)

Sairastuneet: Erik Thorell

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

 

Näytä kaikki uutiset