GIGANTTI OTTELUSTUDIO: ”Otetaan kotiyleisö puolellemme!”

play

IFK - Ilves klo 17.00.

IFK saa tänään vieraakseen Ilveksen loppuunmyydyllä Nordiksella. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti aiemmin. Kumpikin joukkue on kertaalleen ottanut täydet kolme pistettä ja viimeisin kohtaaminen venyi Tampereella jatkoajalle, mistä lisäpisteen korjasi kotijoukkue.

Lauantai-illan panos näkyy suoraan sarjataulukosta, missä joukkueet ovat kolmen pisteen päässä toisistaan.

Kaksi vahvaa vastakkain

Tänään GIGANTTI Ottelustudiossa vieraana oli IFK:n A-junioreiden päävalmentajan paikalta liigajoukkueen valmennukseen pari viikkoa sitten siirtynyt Kari Kalto.

– Hiilikellarista, eli alakerrasta tuli hypättyä tähän, kertoi Kalto.

– Erinomaiset on ollut fiilikset. Joukkue on pelannut hyvin ja olen päässyt läheltä katsomaan, kuinka ammattilaiset toimii.

Kalto edusti pelaajana IFK:ta viiden kauden ajan pääsarjatasolla ja valmennusuraakin on lähes 10 vuotta takana. Nykyisessä työssään Kalto pyrkii olemaan mahdollisimman lähellä pelaajia.

– Palautteen antaminen pelaajille on tärkein hommani. Olen myös pelin aikana yhteydessä videovalmentaja Ari Halttuseen, keneltä saan tietoa mitä videolla näkyy. Lähinnä kuitenkin seuraan pelaajia ja annan palautetta, tsemppaan ja olen tukena.

Kalto näkee joukkueen vahvistuneen mitä pidemmälle kevääseen ollaan menty.

– Puolustaminen ja joukkueen eteen tekeminen kentällä on näkynyt. Joukkueen henki on tällä hetkellä myös todella hyvä ja se tuo varmasti lisäbuustia tekemiseen.

Illan vastus on myös päässyt erinomaiseen kevätvireeseen. IFK:n tulee onnistua tänään etenkin puolustuspäässä.

– Ilves liikkuu paljon ja on hyvä suorissa hyökkäyksissä. Meillä pitää olla paketti tiiviinä tänään. Ilveksen trendi on tällä hetkellä ylöspäin ja se on nimenomaan hyvä hyökkäävä joukkue, summasi Kalto.

Täysi Nordis odottaa!

IFK palasi eilen bussikyydillä kolmen pisteen kanssa Raumalta. Joukkue pelasi kypsän ottelun ja IFK:n 21-vuotias hyökkääjä Juha Jääskä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Huikea fiilis oli dösässä paluumatkalla, kertoi ”Jäky” tänään aamujäältä.

– Eilen olimme kärsivällisiä ja alivoimalla olimme myös todella vahvoja. Dösässä oli hyvä fiilis, mutta aika pian jengi alkoi lepäilemään ja siirtämään katseet kohti tämän päivän kamppailua.

Illalla joukkueita odottaa loppuunmyyty Nordis. Stadiin odotetaan myös useampaa sataa Ilves-fania.

– Kyllä meidän fanit huutokilpailun voittaa.

– Kiva, että tulee niin paljon jengiä katsomaan. Lauantai, aurinko paistaa ja isoista pisteistä pelataan. Taistelemme kuuden, ja miksei neljän sakkiin pääsystä. Tässä on vähän sellainen playoffs-fiilis.

Joukkue saapui myöhään Stadiin ja pelaajat saivat tänään itse päättää lähtevätkö aamujäille vai tekevät oheisharjoitteita. Jääskä veti itse skrinnarit jalkaan ja lähti jäälle noin puolikkaan joukkueen kanssa.

– Tykkään itse enemmän tästä lätkästä kuin niistä jumpista – vaikka ei Harrin (Yrttiaho) vetämissä jumpissa mitään vikaa ole!

Tänään alkuillasta Jääskä saa jälleen pukea pelikamat päälleen ja nauttia rakastamastaan lajista.

– Lähdetään Ilvestä vastaan samoilla kuvioilla kuin Lukkoa vastaan eilen: kamppaillaan ja puolustetaan hyvin. Tehdään niitä asioita, mitä olemme pystyneet nyt parantamaan. Olemme mielestäni pelanneet todella hyvin viime aikoina.

– Pysytään kärsivällisinä, otetaan kotiyleisö puolellemme ja miksei tehtäisi tänään enemmän kuin kaksi maalia, Jääskä summaa illan kuvioita.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
18 Teemu Tallberg – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi
45 Micke Åsten – 51 Juha Jääskä – 19 Juho Keränen

Puolustajat

34 Aleksi Laakso – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A) – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor

2 Markus Kankaanperä (C)

Loukkaantuneet: Teemu Eronen (day-by-day), Joe Finley (toistaiseksi), Niklas Nordgren (toistaiseksi), Thomas Nykopp (loppukausi)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Juha JääskäKari Kalto

Näytä kaikki uutiset