logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI OTTELUSTUDIO: Pelkkiä tärkeitä otteluita jäljellä

play

IFK - Sport klo 18.30. Kausikorttilaisten matsietkot Brewer's Streetillä klo 17.00.

IFK kohtaa illalla Nordiksella Vaasan Sportin ja jäällä pelataan isoista pisteistä. Kummatkin joukkueet mielivät korkeammalle sarjataulukossa ennen runkosarjan päätöstä.

Ovet avataan tutusti tunti ennen matsin alkua. Kausikorttilaiset pääsevät tänään Nordikselle jo klo 17.00 viettämään matsietkoja.

Liput illan matsiin Ticketmasterista!

Sarjataulukko playoffs-paikoista taistelevien joukkueiden välillä on hyvin tasainen. Kaikki on kuitenkin edelleen täysin omissa käsissä. Tänään GIGANTTI Ottelustudioon mukaan saatu Mika Kortelainen nosti ottelun tärkeyden myös esille.

– Niin Sportille kuin meillekin tämä on elämän ja kuoleman peli, Kortelainen kertoi.

– Se on liigallekin hieno asia, että ääripäitä lukuun ottamatta kaikilla joukkueilla on enää tärkeitä otteluita jäljellä.

Tällä hetkellä sarjassa sijalla 11 oleva Sport on tehnyt Kärppien jälkeen eniten maaleja koko liigassa.

– Sportilla oli tuossa aiemmin loistava jakso. Täälläkin he tulivat takaa rinnalle ja ohi. Nyt joukkueella on kuitenkin heikompi vaihe ja meidän peli on mennyt eteenpäin. Se on kuitenkin varma, että tänään tullaan näkemään loistava matsi!

”Kölli” oli EHT-turnauksessa Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana viime viikolla. Kortelainen pääsi siis seuraamaan hyvin läheltä myös IFK:n maajoukkuemiesten otteita.

Teemu Erosella turnaus jäi hieman vajaaksi, kun hän loukkaantui toisessa ottelussa. Juhani Tyrväinen puolestaan pelasi hyvät pelit. Pelkkää positiivista jäi turnauksesta, ”Kölli” kertasi.

Molemmat miehet olivat eilen mukana IFK:n treeneissä, mutta Eronen on tänään ottelusta sivussa flunssan vuoksi.

Synttärisankari Vito

IFK:n luottopelaajiin kuuluva Ville Varakas viettää tänään 35-vuotissynttäreitään. Juhlia miehelle ei kuitenkaan tänään vielä aamusta järjestetty.

– Ei jätkät muistaneet minua millään tavalla – harmi homma, ”Vito” leikitteli aamujään jälkeen.

– Tänään on pelipäivä niin mennään pelipäivän rutiinien mukaan. Huomenna sitten täytyy perinteen mukaisesti tuoda kakku tai muuta leivonnaista.

Varakas pelaa tänään jo tutuksi käyneen Joonas Lyytisen pakkiparina. Pohjois-Amerikasta kesken kauden IFK:hon tullut Lyytinen on Varakkaalle mieluinen pelikaveri.

– ”Luoti” on taitava jätkä, joka liikkuu hyvin. Siinä on kyllä tulevaisuuden huippupelaaja – ja on sitä nyt jo.

Varakas ja Lyytinen ovat pelanneet jo useamman pelin yhdessä ja yhteinen sävel tekemiseen alkaa löytyä entistä paremmin.

– Alkuun oli hieman hakemista, kuten se aina on uuden kaverin kanssa. Nyt tuntuu, että olemme löytäneet yhteistä peliä ja viime matsit ovat kulkeneet ihan hyvin.

Illan vastusta ei auta aliarvioida. Varakas tietää, että helppoja pisteitä tänäänkään ei ole jaossa.

– Sport on kovasti duunia tekevä jengi ja hyvin taisteleva joukkue.

– Se on ihan lähtökohta, että meidän täytyy tehdä enemmän hommia ja taistella. Kun otetaan nämä haltuun niin uskon, että saadaan hyvä lopputulos.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
51 Juha Jääskä – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
37 Ilmari Pitkänen  – 19 Juho Keränen – 45 Micke Åsten

Puolustajat

34 Aleksi Laakso – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A) – 6 Joonas Lyytinen
44 Elias Ulander – 24 Ryan O’Connor

2 Markus Kankaanperä (C)

Loukkaantuneet: Teemu Tallberg (1-2 viikkoa), Kyle Quincey (2 viikkoa), Joe Finley (toistaiseksi), Niklas Nordgren (toistaiseksi), Thomas Nykopp (loppukausi)

Sairastuneet: Lennart Petrell, Teemu Eronen

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Ville Varakas

Näytä kaikki uutiset