logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Ottelustudio: Sieraimet pidettävä pinnan yläpuolella

play

IFK – TPS, Red Classics klo 17:00. Ovet auki klo 15:30.

Tänään Nordiksella koetaan ennennäkemätön jääkiekkospektaakkeli, kun Sinebrychoff juhlistaa 200-vuotista taivaltaan illan IFK – TPS -ottelussa. KOFF tuo matsiin yli 80 henkisen sinfoniaorkesterin, joka soittaa käytännössä kaiken ottelun aikana kuultavan musiikin.

Iso ilta

IFK:lle illan matsi on viikon ensimmäinen ja ainoa. GIGANTTI Ottelustudiossa joukkueen päävalmentaja Jarno Pikkarainen avaa poikkeuksellisen viikko-ohjelman agendaa.

– Tällaisen viikon aikana ehtii käymään käytännössä kaikki pelin osa-alueet läpi, Pikkarainen kertoo.

– Olemme painottaneet joukkueelle niitä asioita, mitä tarvitsee painottaa.

Illan tapahtuma ei jää myöskään joukkueelta huomaamatta.

– Pyritään kääntämään iso tapahtuma positiiviseksi energiaksi ja saamaan kotiyleisö taaksemme – tehdään tästä hieno ilta.

IFK on ennen illan kierrosta sarjassa vasta sijalla 13. Maalipaikoissa ja laukaisumäärissä joukkue on ollut pelistä toiseen vastustajaa edellä. Oikeastaan vain maalit ovat jääneet puuttumaan.

– Kyllä se pitkälti on kärsivällisyyden korostamista juuri edellä mainituista syistä. Maalintekoa ei voi pakottaa. Nyt täytyy olla kärsivällinen ja pitää arkinen työ laadukkaana. Joukkue kaipaa meidän tukea näissä hetkissä ja sellainen rauhallinen ja määrätietoinen ote on nyt tärkeintä.

– Kun häviät hyvällä pelillä niin usein omakin peli ottaa taka-askelia. Siinä joutuu sitten tekemään töitä sen pelin kanssa, että pysyy sieraimet pinnalla. Tässä vaiheessa kannattaa pysyä siinä tutussa ja turvallisessa eikä lähteä opettelemaan uusia juttuja. Kun onnistumisia alkaa taas tulemaan niin päästään takaisin siihen varsinaiseen pelin kehittämiseen.

”Lähdetään nauttimaan”

IFK:n puolustaja Mikko Kousa on onnistunut kauden yhdeksässä matsissa tekemään tehot 2+4 ja jakaa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa. Nyt sarjapisteitä lähdetään raapimaan rauhallisemman viikon päätteeksi.

– Fokus on ollut pelissä koko viikon. Ollaan huilattu ja treenattu laadukkaasti, Kousa kertoo.

Alkukauden Kousa pelasi Ville Varakkaan pakkiparina. Tänään Varakas on jälleen pelikelpoinen ja tuttu kaksikko nähdään kimpassa jäällä.

– Eipä siinä huono ole ollut muidenkaan kanssa pelatessa. Hauskaa, että ”Vito” pääsee vankilasta pois ja takaisin hommiin.

IFK ja TPS lähtevät hyvin samankaltaisista lähtökohdista illan matsiin. Turkulaiset ovat yhden ottelun enemmän pelanneina tasapisteissä stadilaisten kanssa. Useamman kolmen pisteen voiton turvin TPS on sarjassa IFK:ta pykälää korkeammalla sijalla 12.

– Haastavaa on ollut molemmilla. Se rentous täytyy pitää mukana. Me tiedämme, että tänään tulee hyvä ilta. Halli on täynnä ja sinfoniat ja kaikki – kyllä tällaisista hetkistä täytyy pystyä nauttimaan, Kousa päättää.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

50 Frans Tuohimaa
70 Andreas Bernard (varalla)

Hyökkääjät

85 Jesse Saarinen – 76 Jere Sallinen – 54 Sebastian Dyk
77 Teemu Turunen – 13 Otto Paajanen – 19 Juho Keränen
18 Teemu Tallberg – 15 Anton Lundell – 51 Juha Jääskä
32 Lennart Petrell – 80 Thomas Nykopp – 45 Micke Åsten

Puolustajat

8 Ville Varakas – 10 Mikko Kousa
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
34 Aleksi Laakso – 29 Tobias Winberg

44 Elias Ulander

Loukkaantuneet: Atte Engren (1-2 viikkoa), Roope Taponen (1-2 viikkoa), Markus Kankaanperä (2-4 viikkoa), Joonas Lyytinen (1 viikko), Iikka Kangasniemi (day-to-day)

 

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Jarno PikkarainenMikko Kousa

Näytä kaikki uutiset