logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Ottelustudio: ”Tästä kokoonpanosta on hyvä lähteä jalostamaan”

play

HIFK–Pelicans klo 17:00. Ovet auki klo 16:00.

HIFK palaa joulutauolta tänään tapaninpäivänä ja alkuillan ottelu on myös viimeinen himamatsi vuoden 2019 puolella.

Stadilaiset saavat vieraita Lahdesta, kun HIFK:n kahdesti tällä kaudella voittanut Pelicans saapuu Nordikselle. Mikäli HIFK tänään kaataa lahtelaiset, aukeaa Brewer’s Streetilla matsin jälkeen KOFFin voittobisset.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Tänään ennen illan ottelua Nordiksella järjestetään kaikille avoin yleisöluistelu klo 14:30-15:30. Matsin jälkeen HIFK:n pelaajat ovat tavattavissa hallin A-käytävällä toteutettavassa pelaajatapaamisessa.

Kaikki tiskiin

Illan vastustaja Pelicans on voittanut joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista. HIFK hävisi ensin kauden avausmatsissaan Lahdessa lukemin 0–3 ja kolme viikkoa myöhemmin tuli tappio Nordiksella samoin lukemin.

– Pelicans on erittäin vahva joukkue ja tämän hetkisessä henkisessä tilassa äärimmäisen vaarallinen, stadilaisten valmennukseen kuuluva Joonas Tanska ennakoi.

– Tulevat varmasti lyömään kaiken tiskiin tänään ja meidän täytyy olla siihen valmiita.

Tapaninpäivän ottelu on muodostunut jo perinteeksi HIFK:lle. Ensimmäinen matsi joulutauon jälkeen ei kuitenkaan aina ole ollut se helpoin.

– Eihän se tuossa aamujäillä ihan yhtä soljuvaa ollut, kun on muutama päivä joulunviettoa alla.

– Toki meidän pelaajat ovat olleet eilen vapaaehtoisilla jäillä käsittääkseni aikalailla kaikki. Syöttäminen, haltuunottaminen ja muuta nopeaa reagointia vaativat asiat eivät ole vielä aivan terävimmillään, mutta nyt on otettu löysät pois.

Samalla kokoonpanolla

HIFK lähtee illan otteluun käytännössä samalla kokoonpanolla, kuin edelliseen peliin TPS:aa vastaan. Poikkeuksena on aloittava maalivahti: Frans Tuohimaa.

Tanska näkee, että tiettyjä tutkapareja ja kemioita on jo löytänyt. Esimerkiksi Teemu Turunen, Otto Paajanen ja Sebastian Dyk ovat pelanneet jo pitkään yhdessä ja samaa vakautta pyritään tuomaan myös muihin ketjuihin.

– Tavoitteena se on. Loukkaantumisten vuoksi olemme joutuneet hieman hakemaan erilaisia koostumuksia. Tämän hetken mukaan ja edellinen pelikin antoi siitä viitteitä, että tässä kokoonpanossa voisi olla hyviä aihioita, mistä pääsemme jalostamaan jatkossa.

Laaja ja laadukas kokoonpano tuo myös sopivaa painetta pelaajille, kun peliaika ei ole kenellekään itsestäänselvyys.

– Moraalista tai yrittämisestä meillä ei ole missään vaiheessa ollut kiinni, mutta kyllä siinä omanlaisensa puskuri on, mikä laittaa varmasti jokaiselle hieman lisää painetta näyttää omia parhaita puoliaan kaukalossa.

– Tuolla on aika kovia jätkiä, jotka eivät niele ihan helpolla sitä, että ovat kokoonpanon ulkopuolella. Siitä tulee hyvä keitos meille kevääksi, Tanska uskoo.

 

 

HIFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

50 Frans Tuohimaa
53 Atte Engren (varalla)

Hyökkääjät

77 Teemu Turunen – 13 Otto Paajanen – 54 Sebastian Dyk
71 Michael Keränen – 76 Jere Sallinen – 21 Ville Leskinen
85 Jesse Saarinen – 51 Juha Jääskä – 4 Iikka Kangasniemi
18 Teemu Tallberg – 80 Thomas Nykopp – 45 Micke Åsten

Puolustajat

36 Joonas Järvinen – 10 Mikko Kousa
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas – 6 Joonas Lyytinen
34 Aleksi Laakso

Loukkaantuneet: Anton Lundell (1-2 viikko), Markus Kankaanperä (day-to-day), Lennart Petrell (3-4 viikkoa)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen a tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Näytä kaikki uutiset