logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Harjoituskausi avattu – ”Kaksijakoinen fiilis jäi”

IFK pelasi Pitsiturnauksessa kauden ensimmäiset harjoitusmatsinsa. Ensi viikolla joukkue osallistuu Tampere Cupiin.

Rauman Pitsiturnaus päättyi IFK:n osalta alkulohkoon ja kahteen hävittyyn otteluun. Päivän ensimmäisessä ottelussa Ässät oli parempi lukemin 2–0 ja isäntäjoukkue Lukko voitti stadilaiset samoin numeroin.

Joukkueen kapteeni, Lennart Petrell, haki positiivisia asioita tulosten taustalta kauden ensimmäisistä harjoitusotteluista.

– Ensimmäinen peli oli ihan hyvää tekemistä meiltä. Olemme treenanneet hyvin ja pelissä Ässiä vastaan näkyi harjoiteltuja juttuja. Toinen peli ei sitten ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan.

– Kausi on nyt avattu ja odotan innolla seuraavaa viikkoa.

Ääntä ja meininkiä Kivikylän Areenan katsomoissa riitti ja tapahtumana Pitsiturnaus saa täydet pisteet Petrelliltä.

– Tällaista karnevaalimeininkiä harvemmin näkee Suomessa.

Positiivinen fiilis

Kauden ensimmäiset 60 minuuttia lätkää on nyt takana ja vastuuvalmentaja Jarno Pikkarainen oli samoilla linjoilla Petrellin kanssa.

– Ensimmäinen 30 minuuttia oli ihan pirteää pelaamista, mutta peli Lukkoa vastaan oli sitten heikompaa meiltä. Sillä tavalla vähän kaksijakoinen fiilis jäi.

Ensi viikon joukkue treenaa Nordiksella valmistautuen tulevan viikonlopun harjoitusturnaukseen.

– Tyhjät on nyt saatu pois ja tästä lähdetään kehittämään. Taas on viikko työskentelyä edessä ja siitä Tampere Cupiin.

IFK:lta Raumalle lähti tusinan verran nuoria pelaajia ja rooliakin oli tarjolla. Koutsi Pikkarainen ei halua vielä tässä kohtaa lähteä yksilöitä sen enempää arvioimaan.

– Toiset ovat lähempänä ja toisilla on sitten pidempi matka edessä. Mitään yhtenäistä linjaa nuorista ei voi vetää. Katsellaan nyt viikonloppuna rauhassa videot läpi ja analysoidaan tarkemmin.

Pikkarainen uskoi ennen turnausta, että kauden ensimmäisissä matseissa into ajaa järjen yli. Päivästä jäi lopulta valmentajalle levollinen mieli.

– Ensimmäisessä pelissä oli jopa enemmän järkeä mukana. Muutenkin vähän yllätti pelin taso. Se oli nyt selkeämpää kuin monena aiempana vuotena. Ihan positiivinen fiilis jäi tästä päivästä.

Lennart PetrellJarno Pikkarainen

Näytä kaikki uutiset