IFK ja Kärpät jälleen vastakkain semifinaaleissa – Katso tilastot!

IFK kohtaa Kärpät toista kertaa peräjälkeen semifinaaleissa ja kolmatta kertaa pudotuspeleissä.

IFK ja Kärpät -parista on muodostunut viime vuosien aikana tunteita herättävä kaksikko. Kaudesta 2010-11 lähtien joukkueet ovat pelanneet 50 kertaa vastakkain runkosarjassa. Pudotuspeleissä on kohdattu kahdesti ja ottelusarjavoitot ovat tasan 1–1.

Tämän kevään semifinaalisarja käynnistyy keskiviikkona 3. huhtikuuta Oulussa. Liput IFK:n himamatseihin Ticketmasterista!

Otetaan katsaus tämän vuosikymmenen kohtaamisiin.

Runkosarja

Joukkueet ovat vääntäneet tämän vuosikymmenen aikana tasaisesti toisiaan vastaan runkosarjassa. 50:stä kohtaamisesta voitot ovat 21–18 stadilaisten hyväksi. 11 kertaa tilanne on ollut tasan varsinaisen peliajan jälkeen.

Tämän kauden runkosarjassa joukkueet pelasivat viidesti vastakkain. Kaikki ottelut päättyivät varsinaisella peliajalla, joista IFK onnistui voittamaan kaksi – kerran Nordiksella ja kerran Oulussa.

Playoffs

Kaudesta 2010-11 lähtien sekä IFK että Kärpät ovat kumpikin pelanneet jokaisena keväänä pudotuspelikiekkoa.

Kumpikin joukkue on selviytynyt vähintään semifinaaleihin viidellä kaudella – stadilaiset nyt neljättä kertaa peräjälkeen.

IFK on voittanut välieräsarjansa kahdesti, Kärpät kolmesti. Oululaiset ovat juhlineet mestaruutta aina selviytyessään finaaleihin saakka (2014, 2015 ja 2018). IFK nosti kannua kauden 2010-11 päätteeksi. Kaudella 2015-16 IFK hävisi finaalisarjan Tapparaa vastaan lukemin 2–4.

Stadi vastaan Oulu asetelma ollaan nähty kahdesti pudotuspeleissä.

Kaudella 2016-17 joukkueet kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. IFK eteni ottelusarjasta jatkoon voitoin 2–0 – kummatkin ottelut päättyivät stadilaisille numeroin 4–3 jatkoajan jälkeen.

Viime kaudella IFK ja Kärpät kohtasivat semifinaaleissa. Sarjassa mentiin aina seitsemänteen otteluun saakka, joka päättyi 2–1 Kärppä-voittoon Oulussa.

Finaalisarjassa Kärpät selätti Tapparan otteluvoitoin 4–2. IFK otti pronssia TPS:aa vastaan.

Seuraa heitä:

Kyle Quincey, IFK

33-vuotias kanadalaispakki on IFK:n paras pistemies tämän kevään pudotuspeleissä. Quincey on tehnyt kuuteen peliin tehot 1+4. NHL:sta isokokoisella ja kiekkovarmalla puolustajalla on kokemusta 586:n runkosarjaottelun verran ja pudotuspelejä vyöllä on 56.

Jussi Jokinen, Kärpät

Jokinen palasi Pohjois-Amerikasta Sveitsin kautta Suomeen ja kasvattajaseuraansa Kärppiin runkosarjan loppupuolella. Jokinen ehti tehdä 14:ään otteluun tehot 6+14. Pudotuspelien kolmessa matsissa 36-vuotias kalajokelainen on ollut joukkueensa paras pistemies (2+3). NHL:ssa Jokinen ehti pelata 951 runkosarjaottelua ja 54 playoffs-matsia.

Näytä kaikki uutiset