IFK saa kovia vahvistuksia sairastuvalta – Katso kokoonpano!

Sport - IFK klo 18.30. Seuraa matsia suorana Telia TV:stä!

IFK saa tänään kovia vahvistuksia sairastuvalta. Sakari Salminen sekä Teemu Eronen ovat tervehtyneet ja Teemu Tallberg on kuntoutunut loukkaantumisestaan.

Eronen pelasi edellisen liigaottelunsa 1. helmikuuta TPS:aa vastaan. Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen sairastellut ”Ertsi” on ollut IFK:lle tällä kaudella erittäin tärkeä osa pelinrakentamisessa. Pisteitäkin on kertynyt komeasti ja Eronen löytyy Liigan puolustajien pistepörssistä sijalta kaksi.

Eronen on laittanut jo tässä kohtaa kautta yhden kauden piste-ennätyksensä uusiksi. Seuraavalla osumallaan mies sivuaa myös maaliennätystään.

Valmiina auttamaan

Teemu Tallbergilla on ollut rutkasti epäonnea tällä kaudella. ”Tale” ehti pelata 16:ssa ottelussa kauden alussa, kunnes joutui loukkaantumisen vuoksi sivuun pariksi kuukaudeksi.

Pitkän kuntoutumisen jälkeen Tallberg pääsi takaisin tositoimiin joulukuun puolivälissä. SaiPa-matsissa hyökkääjä ehti uurastaa hieman alle 10 minuuttia ennen uutta loukkaantumista.

Nyt syntyperäinen stadilainen on jälleen iskussa ja valmis auttamaan joukkuettaan kauden tärkeimmissä matseissa. Tallberg tuo tasapainoa ja kypsyyttä kentälle aina pelatessaan. Peliäly ja kyky karvata kiekkoa hyökkäysalueella ovat hänen vahvuuksiaan.

Muutamia muutoksia kokoonpanoon

Erinomaisessa vireessä ollut ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell on tänään sairastumisen vuoksi sivussa. Hänen tonttinsa ottaa Juha Jääskä, jolle paikka IFK:n nimellisessä ykkösessä on jo tuttu tältä kaudelta.

Teemu Tallberg palaa niin ikään tutulle paikalle Tommi Santalan rinnalle. Toisella laidalla viilettää Juho Keränen.

Sakari Salminen palaa Anton Lundellin ja Jasse Ikosen kentälliseen. Tältä kentälliseltä uskaltaa odottaa onnistumisia – Ikonen teki voittomaalin IFK:n edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan ja Lundell viimeisteli voittomaalin sitä edeltäneessä Sport-matsissa.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

51 Juha Jääskä – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
18 Teemu Tallberg – 21 Tommi Santala – 19 Juho Keränen
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
32 Lennart Petrell (C) – 45 Micke Åsten – 14 Teemu Engberg

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas – 6 Joonas Lyytinen
34 Aleksi Laakso – 24 Ryan O’Connor

2 Markus Kankaanperä (A)

Loukkaantuneet: Kyle Quincey (day-to-day), Iikka Kangasniemi (day-to-day), Joe Finley (toistaiseksi), Niklas Nordgren (toistaiseksi), Thomas Nykopp (loppukausi)

Sairastuneet: Erik Thorell

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Teemu EronenTeemu Tallberg

Näytä kaikki uutiset