Katseet kohti Tampere Cupia – ”Hyviä pareja löytymässä”

IFK pelaa ensimmäisen matsinsa perjantaina klo 16:30 SaiPaa vastaan.

Tulevana viikonloppuna 9.-10. elokuuta avataan kiekkokausi myös Tampereella. IFK osallistuu kaksipäiväiseen turnaukseen paikallisten seurojen Ilveksen sekä Tapparan ja Lappeenrannan SaiPan kanssa. Ilves isännöi tämän vuotista turnausta.

IFK avasi treenimatsikautensa viikko sitten perjantaina Rauman Pitsiturnauksessa. Nyt Tampereella pelataan ensimmäisistä harjoitusotteluista poiketen kolme 20:n minuutin erää.

Tiivistetyllä joukkueella

IFK on harjoitellut joukkueena tällä viikolla tuleva turnaus mielessään. Valmentaja Kari Kalto avasi stadilaisten tavoitteita Tampere Cupiin.

– Meillä on hyvä treeniviikko alla. Olemme saanet käytyä paljon pelillisiä asioita läpi ja sitä satoa lähdetään nyt korjaamaan, Kalto kertoi.

– Saamme myös kerättyä arvokasta dataa nimenomaan pelaamisesta ja pelistä, että missä tällä hetkellä mennään. Jokaista peliä lähdemme tietysti voittamaan, mutta toivomme, että tällä viikolla läpikäytyjä teemoja nähdään Tampereella.

Turnaukseen lähtevä joukkue julkaistiin tänään perjantaina.

– Pitsiturnauksessa nähtiin nuoret pelaajat ja nyt olemme vähän tiivistäneet nippua. Mukaan lähtee enemmän konkareita. Hauska nähdä miten he onnistuvat kauden ensimmäisissä treenimatseissaan.

Helmikuussa 2019 Kollien päävalmentajan paikalta liigajoukkueen valmennustiimiin hypännyt Kalto haluaa nähdä Tampereella onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

– Raumalla Ässät-pelissä puolustimme hyvin ja toivon, että sitä jatketaan nytkin. Tällä viikolla olemme pureutuneet paljon myös hyökkäyspelaamiseen, jotta siihen saadaan raikkautta ja nopeutta.

Nordiksen harjoitushallin jäällä on alkanut jo muotoutumaan hyviä klikkejä. Vaikka valmentaja Kalto iloitseekin tiettyjen pelaajien keskinäisestä kemiasta, kertoo hän, ettei koostumuksia ole vielä millään lailla lyöty lukkoon.

– Katsotaan miten ketjut asemoituvat, mutta hyviä pareja on löytymässä. Aika näyttää miten palaset loksahtelevat kohdilleen.

 

IFK:N KOKOONPANO PE 9.8.

Maalivahdit

53 Atte Engren
60 Henrik Tikkanen

Hyökkääjät

85 Jesse Saarinen – 76 Jere Sallinen – 54 Sebastian Dyk
77 Teemu Turunen – 13 Otto Paajanen – 4 Iikka Kangasniemi
18 Teemu Tallberg – 19 Juho Keränen – 32 Lennart Petrell
14 Teemu Engberg – 80 Thomas Nykopp – 45 Micke Åsten

91 Janne Hämäläinen

Puolustajat

28 Rony Ahonen – 10 Mikko Kousa
8 Ville Varakas  – 34 Aleksi Laakso
29 Tobias Winberg – 57 Johan Motin

44 Elias Ulander

Tampere Cupin otteluohjelman löydät täältä!

Kari Kalto

Näytä kaikki uutiset