logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kohti tonnia! – Kärpät-matsi kruunaa koko perheen illan

play

IFK - Kärpät perjantaina 4.1. klo 18.30.

Perjantaina Nordikselle saapuu tuttu vieras, kun IFK kohtaa Kärpät viidennen kerran tällä kaudella. Matsi on illan kohokohta, mutta viihdetarjonta ei rajoitu tähän. Huomenna Nordiksella vietetään koko perheen iltaa yleisöluistelun, fanitapaamisten sekä monen muun askareen parissa!

Liput matsiin Ticketmasterista!

”Kangen” juhlaottelu

Markus Kankaanperä on enää yhden ottelun päässä tuhannesta liigamatsista. IFK-kipparilla Lennart Petrellillä on pitkä yhteinen historia ”Kangen” kanssa. Miehet ovat olleet joukkuekavereita IFK:ssa viidellä eri kaudella.

– Hän on viimeisen päälle ammattilainen, kertoi ”Lennu” torstaina Nordiksella.

– Tuollainen määrä pelejä vaatii tietysti hyvää tuuria, mutta kyllä kropasta täytyy pitää hyvää huolta.

Kankaanperä on pelannut tämän kauden jälkeen 20 liigakautta. Ensimmäiset liigaottelut mies kirjasi itselleen JYPissä kaudella 1998-99.

– Jos tällä tasolla pystyy pelaamaan noin pitkään, niin kyllä siinä on kovat näytöt annettu.

Markus Kankaanperä on myös erittäin pidetty joukkuekaveri. Pelitavaltaan voimakas puolustaja edustaa erinomaisesti IFK:ta ja Petrell on mielissään miehen piirteistä myös jään ulkopuolella.

– Täytyy sanoa, että hän on yksi suosikkijoukkuekavereista, kenen kanssa olen saanut pelata – ihan huipputyyppi!

– ”Kanki” tuo samanlaista jämäkkyyttä koppiin, mitä kentälläkin nähdään. Hänellä on kuitenkin myös pilke silmäkulmassa ja hän on aina pitämässä hauskaa. Hyvä sekoitus vähän kaikkea.

Kankaanperä on Liigan kaikkien aikojen jäähytilaston suvereeni ykkönen. Jäähysarake näyttää 2050 kerättyä minuuttia ja listan kakkonen on yli 600 minuuttia perässä. Ero seuraavaan aktiivipelaajaan on yli 900 minuuttia.

Löytyykö mieheltä kuitenkin herkkäkin puoli?

– En sanoisi, että herkkää puolta ollaan ikinä nähty.

– Jollain yhteisellä ulkomaanmatkalla on saattanut pieni heikko hetki tulla, jolloin on kivikasvo hieman avautunut. En kuitenkaan sanoisi, että ”Kanki” olisi koskaan hirveästi herkistellyt.

Joukkuekaverit aikovat antaa oman panoksensa juhlaan.

– Kyllähän hienosta merkkipaalusta täytyy muistaa ja on meillä jotain mietittynä, vihjaili ”Lennu”.

Markus KankaanperäLennart Petrell

Näytä kaikki uutiset