KooKoon paketti meni uusiksi ja tulosta tulee – haastattelussa J-P Haataja!

KooKoo saapuu Juha-Pekka Haatajan johdolla Nordikselle keskiviikkona. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

HIFK saa keskiviikkona vieraaksi kovassa kurssissa olevan KooKoon. Joukkueella on uusi valmennus ja uudet kujeet ja tulosta on tullut kaukalossa. Erityisen vahva KooKoo on ollut puolustuspäässä: kahdeksassa viime matsissa joukkue on päästänyt yhteensä kahdeksan maalia. Tämän jakson aikana KooKoo on voittanut seitsemän peliä ja se ainoa tappio tuli Kärppiä vastaan futislukemin 0–1.

HIFK.fi tavoitti KooKoon ykkösketjussa viilettävän Juha-Pekka Haatajan, joka on painanut tällä kaudella menemään lähes pinna per peli -tahdilla. Haataja on stadilaisille tuttu mies, sillä hän pelasi HIFK:ssa kaudet 2009–2011 ja 2017–2018 ja teki punapaidassa yhteensä 45 maalia.

– Peli on kulkenut ja ollaan saatu peräkkäisiä voittojakin. Omiin on mennyt vain yksi maali pelissä ja sillä on yleensä pisteissä kiinni, Haataja kertoo.

KooKoon tsydeemit menivät remonttiin viime kauden jälkeen, kun päävalmentajaksi tuli 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-kultaan vuodenvaihteessa luotsannut Jussi Ahokas. Ensimmäisistä 15 ottelusta on tullut yhdeksän voittoa ja sarjasijoitus on viides.

– Aika pitkälti meillä meni paketti uusiksi, niin pelaamisessa kuin harjoittelussakin. Uskalletaan nyt treenata kovaa välipäivinä, eivätkä ne ole pelkkää palauttelua.

Haataja on pelannut Kim Strömbergin ja Anrei Hakulisen vierellä ja kaikki kolme ovat takoneet jo kaksinumeroisen määrän tehopisteitä.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä pelissä Haataja tasoitti 1–1:een puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän loppua. KooKoo voitti ottelun rankkareilla. Haatajalla on muutenkin ollut ikävä tapa tehdä usein maaleja IFK:ta vastaan.

– No niinhän se on vähän ollut. Kaikki vastustajat tietysti sytyttävät aina, mutta olisiko siitä sitten ollut etua minulle, että tunnen paljon pelaajia IFK:sta ja koutsikin on tuttu, Haataja pohtii.

HIFK-KooKoo pelataan keskiviikkona 30.10. kello 18.30. Osta liput matsiin Ticketmasterista!