logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kuuden pisteen matsi Raumalla – ”Nämä ovat kärsivällisyyspelejä”

play

Lukko - IFK klo 18.30.

IFK kohtaa tänään kovavireisen Rauman Lukon vieraissa. Illan matsi on joukkueiden kauden neljäs välienselvittely. Kahdesti Lukko on korjannut kolme sarjapistettä, mutta viimeisimmän ottelun IFK vei jatkoajalla nimiinsä noustuaan kahden maalin takaa 3–2-voittoon.

Sarjataulukossa IFK on ottelun vähemmän pelanneena kolme pistettä Lukkoa perässä.

Rennolla filiksellä kohti iltaa

IFK kävi vetämässä aamujään illan näyttämöllä Kivikylän Areenalla. Joukkueen käskijä Jarno Pikkarainen piti näkemästään.

– Kyllä oli rento ja päättäväinen meininki – hyvä meininki, kertoi ”Pike” treenin jälkeen.

– Tietysti aamujää on aina aamujää eikä siitä voi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää, mutta hyvä meininki on joukkueessa.

Lukko on hankalan alkukauden jälkeen löytänyt oikeat askelmerkit tekemiseensä. Joulukuussa joukkue puksutti peräti yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa ja nyt helmikuuhunkin on mahtunut vain yksi suora tappio.

– Lukko on kovakuntoinen joukkue, joka kamppailee vahvasti ja pelaa nopeaa jääkiekkoa. Intensiivinen peli on tiedossa ja sellainen playoffs-peli, mitä nämä kaikki ovat viime aikoina olleet. Erittäin laadukas joukkue on vastassa ja parasta pitää pystyä lyömään pöytään.

Vain yksi tavoite

IFK metsästää kuumeisesti paikkaa kuuden parhaan joukkoon. Kaikki on vielä omissa käsissä, mutta runkosarjan tulevat vastustajat pelaavat niin ikään tärkeistä pisteistä.

– Menneisyydestä voi oppia eikä tulevaisuutta kovin pitkälle kannata miettiä. Peli kerrallaan mennään.

– Tämä on hyvä tilanne meille, että joudumme koko ajan venymään ja laittamaan kaikkemme likoon. Tämä kasvattaa ja kehittää meitä.

Pikkarainen peräänkuuluttaa Lukkoa vataan samaa asiaa, millä joukkue on pystynyt kääntämään matseja voitoksi.

– Nämä ovat kärsivällisyyspelejä.

– Yksittäisissä peleissä pienetkin tekijät ja sattuma saattavat vaikuttaa, mutta paras suoritus täytyy saada. Sen jälkeen pystymme katsomaan pää pystyssä, tulee mitä tulee.

IFK pyrkii tyrehdyttämään Lukon nopeat hyökkäykset ja iskemään vastahyökkäyksistä.

– Meidän täytyy olla kärsivällisiä puolustuksessa. Kyllä meille paikat tulee, kunhan vaan pystymme puolustamaan riittävän laadukkaasti ja tekemään keskialue vastustajalle ahtaaksi.

– Pyrimme myös lyömään vastaan ja olemaan kuskin paikalla itsekin. Sitä kautta pitää päästä hyökkäyspäähän möyrimään, sillä sinne meillä taitoa riittää, Pikkarainen päättää.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 88 Joonas Rask (A)
28 Jasse Ikonen – 15 Anton Lundell – 43 Sakari Salminen
18 Teemu Tallberg – 21 Tommi Santala – 4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell (C) – 51 Juha Jääskä – 19 Juho Keränen

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A) – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor

34 Aleksi Laakso

Loukkaantuneet: Joe Finley (toistaiseksi), Niklas Nordgren (toistaiseksi), Thomas Nykopp (loppukausi)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Jarno Pikkarainen

Näytä kaikki uutiset