Liiga-seurojen kapteenit mittasivat paremmuuttan Nordiksella

Katso kapteenien TOP 5!

Liigan avaustilaisuus järjestettiin tänään keskiviikkona Nordiksella. Paikalle oli saapunut toimittajia sekä joukkueiden kapteenit, päävalmentajat ja muita seurojen ja Liigan taustahenkilöitä.

Kapteenien kisa

Myös jäällä nähtiin toimintaa, kun Liiga esitteli tulevalle kaudelle jokaiselle sarjapaikkakunnalle rantautuvan älykiekkoteknologian, Wisehockeyn. Datan esittelemisessä mannekiineinä toimivat ensin Kollien pelaajat vartin mittaisen näytösottelun muodossa ja sen jälkeen Liiga-seurojen kapteenit kävivät leikkimielisen kisan luistelunopeudessa sekä laukausvoimassa.

– Kiva tilaisuus kaikkiaan. Viime vuonna oltiin Lintsillä, mutta onhan täällä paljon kivempaa, IFK:n kippari Lennart Petrell nauroi.

– Tämä on ollut erilainen ja kiva tapahtuma. Vähän kylläkin jäi noi kisat harmittamaan. Kaksi kakkospaikkaa.

”Lennu” kirjautti huippunopeudekseen jäällä 37,8 kilometriä tunnissa. Kovempaan liitoon polki ainoastaan JYPin kapteeni Juuso Vainio (38,0 km/h). Petrellin kovimmalle lämärille älykiekko mittasi nopeutta 145,3 km/h. Vain HPK:n kippari Niklas Friman antoi kiekolle kovempaa kyytiä (145,7 km/h).

Kokonaisuutena Petrellin suoritus oli kapteeneista vahvin.

– Ihan ylivoimainen. Mutta kakkosijat lajissa… Vähän jätti karvaan maun tästä, Petrell sanoi pilke silmäkulmassa.

Kausi alkaa!

IFK:n osalta sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna tuplamatseilla Pelicansia ja KalPaa vastaan. Molemmat pelit skulataan vieraissa.

– On se kivaa, että nyt päästään pelaamaan sarjapisteistä. Pitkä toukokuussa alkanut harjoituskausi on nyt paketissa ja sarjakausi on jo ihan kulman takana. Sitä me kaikki olemme odottaneet.

– Lahdessa on aina hyvä meininki. Uskon, että tullaan näkemään saman tyyppistä lätkää, mitä nähtiin pudotuspeleissä. Sitten pelataan heti perään Kuopiossa – saadaan hyvä startti siitä, Petrell päättää.

IFK:n ensimmäinen himamatsi pelataan keskiviikkona 18. syyskuuta. Liput Nordikselle ostat Ticketmasterista!

Liigan avaustilaisuuden TOP 5

Luistelunopeus

  1. Juuso Vainio (JYP) 38,0 km/h
  2. Lennart Petrell (IFK) 37,8 km/h
  3. Miika Roine (Jukurit) 35,8 km/h
  4. Niklas Friman (HPK) 34,6 km/h
  5. Eemeli Suomi (Ilves) 30,3 km/h

Laukausvoima

  1. Niklas Friman (HPK) 145,7 km/h
  2. Lennart Petrell (IFK) 145,3 km/h
  3. Tommi Jokinen (KalPa) 136,0 km/h
  4. Miika Roine (Jukurit) 135,0 km/h
  5. Juuso Vainio (JYP) 132,0 km/h

Lennart Petrell

Näytä kaikki uutiset