HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Nämä nuoret säväyttivät Pitsiturnauksessa – Pistä nimet muistiin!

Rauman turnauksessa nähtiin ennakkoluulotonta haastamista, terävää taistelua ja tietenkin myös oppirahojen maksamista.

Nolla plus nolla on nolla ja vieläpä kaksi kertaa, mutta Pitsiturnauksesta jäi toki muutakin käteen kuin kaksi tappiota ja eikä yhtään tehtyä maalia. IFK oli liikkeellä hyvin nuorella ryhmällä, kun taas alkulohkon vastustajilla Ässillä ja Lukolla oli jäällä pitkälti ykkösmiehistönsä – kotiturnaustaan kun pelasivat.

Tärkeintä oli saada IFK:n nuorille pelaajille peliminuutteja ja arvokasta kokemusta miesten peleistä. Otteluiden peliaika oli lyhyt, 2 x 15 minuuttia, jälkimmäinen peli vedettiin neljällä kentällisellä. Yksittäisten pelaajien peliajat jäivät siis pieniksi. Jäällä nähtiin kuitenkin ennakkoluulotonta haastamista, terävää taistelua ja tietenkin myös oppirahojen maksamista – ihan niin kuin oli tarkoituskin.

IFK:n valmennuksen ja seurajohdon katseet olivat kaikkein tiukimmin kiinni omien nuorten pelaajien tarkkailussa. Käydäänpä läpi perjantain anti nuorten pelaajien näkökulmasta, analyysin tekee IFK:n pelaajatarkkailija Harri Rindell.

Nämä nuoret tekivät erityisen hyvän vaikutelman itsestään:

Tobias Winberg: Jämäkkä ja taitava puolustaja pelasi Ässiä vastaan ja näytti kehittyneensä viime kaudesta paljon. Kellotti Jokipojissa viime kaudella keskimäärin 22 minuuttia ottelussa ja oli Mestiksessä vakuuttava. Liikkuu sulavasti joka suuntaan ja pystyy tuomaan itse kiekkoa ylös. Ennakkoluuloton esitys.

Eero Teräväinen: Erittäin taitava, lahjakas ja peliä äärimmäisen hyvin lukeva puolustaja. Ei altista itseään virheitä tuottaviin tilanteisiin pelikäsityksensä ansiosta. Ylivoimalla erinomainen siniviivalla ja haistaa hienosti hetket, jolloin on aika hiipiä kohti takatolppaa. Tästä kaverista kuullaan vielä.

Roope Taponen: Kollien veskari pelasi Lukkoa vastaan erittäin hyvin ja varmasti. Torjui rankkarin ja läpiajon ja oli läpi ottelun erittäin kypsän oloinen tolppien välissä. Sai fiilistä päälle ottelun kuluessa ja pystyi poimimaan hyvin maskilaukauksia.