logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Osa 5 tänään Oulussa – Katso IFK:n kokoonpano!

Kärpät-IFK klo 18.30.

Tänään Oulussa pelataan semifinaalisarjan viides matsi. Sarja on edennyt tilanteeseen, missä tämän illan voittaja pääsee pelaamaan finaalipaikasta maanantaina Stadissa.

IFK:n ja Kärppien välinen ottelusarja on toistaiseksi edennyt kotivoittojen sävyttämänä. Tänään stadilaisilla on kolmas mahdollisuus yrittää ryöstöä Raksilasta.

Erikoistilanteet

Etenkin pudotuspeleissä erikoistilannepelaamista tahdotaan aina korostaa. Ottelusarjan neljässä aiemmassa pelissä ollaan toistaiseksi nähty vain kaksi ylivoimamaalia – molemmat IFK:n tekemiä.

Tänä keväänä kummankin joukkueen ylivoima on toistaiseksi ollut vielä tilastojen valossa vaisua. Kärpät on tehnyt pudotuspeleissä kaksi ylivoimamaalia (7,69%) ja IFK neljä (10,53%).

Oulussa joukkueille on vihelletty puolet vähemmän kahden minuutin rangaistuksia kuin Stadissa. Raksilassa kakkosia on istuttu 12 kertaa – Kärpät viidesti ja IFK seitsemän kertaa. Stadissa kahden minuutin jäähyjä on tuomittu 24 kertaa, joista Kärpille 13 ja IFK:lle 11.

Erikoistilanteet kääntävät usein myös ottelun momentumia. Ylivoimaa pelannut joukkue on Oulussa saanut kiekkokontrollin haltuunsa vielä jäähyn jälkeenkin.

Edellinen ottelu Nordiksella kääntyi IFK:lle momentumin kautta. On sanomattakin selvää, että vastustaja ei pääse paikoilla, kun kiekkokontrolli on omilla.

 

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Hyökkääjät

86 Erik Thorell – 12 Juhani Tyrväinen – 43 Sakari Salminen
19 Juho Keränen (A) – 51 Juha Jääskä – 4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell (C) – 15 Anton Lundell – 28 Jasse Ikonen
18 Teemu Tallberg – 21 Tommi Santala – 80 Thomas Nykopp

Puolustajat

42 Teemu Eronen – 57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A)  – 6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey – 24 Ryan O’Connor
34 Aleksi Laakso

Näytä kaikki uutiset