logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Pikkarainen: Viisi erää hyvää puolustamista

IFK pelasi Tampereen turnauksessa yhden susipa***n erän ja viisi hyvää.

Ilves vei Tampere Cupin voiton, mutta IFK:n turnausesityksessä oli paljon hyvää. Finaalissa voiton maksoi umpisurkea toinen erä, jonka Ilves voitti peräti 5-0. Sitä lukuun ottamatta IFK:n esitys oli jämäkkä ja energinen.

SaiPaa vastaan IFK piti kiekkoa niin paljon, että laukauksia omaa maalia kohti tuli vain 12. 

– SaiPa-matsi oli hyvä peli meiltä. Olimme vähän tehottomia, sillä voitto olisi voinut olla suurinumeroisempikin, päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Hyviä asioita turnauksessa oli erityisesti se, että viisi erää kuudesta IFK puolusti erittäin hyvin ja Pelasi jäähyttömästi. Tila pelattiin vastustajilta pois ja laukauksia omaa maalia kohti tuli niukasti. Se yksi erä sitten oli jotain ihan muuta.

– Siinä tuli ulospuhallus. Saimme kolmannessa erässä kurottua kiinni sen, mitä tuossa tilanteessa voidaan.

Harjoituspeleistä valmennusjohto hakee pääasiassa kahta juttua: ensinnäkin pelitapaa ajetaan sisään joukkueeseen, josta on vaihtunut kymmenkunta pelaajaa sitten viime kauden ja toiseksi omista pelaajista kerätään tietoa.

– Kaikki informaatio nyt on arvokasta. Tämä on palapelin rakentamista ja joukkueena saamme nyt yhteisiä kokemuksia hyvistä ja huonoista asioista. Ne pitää sitten käsitellä oikealla tavalla.

Näytä kaikki uutiset