logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Pitsiturnaus edessä – ”Enemmän intoa kuin järkeä”

IFK:n joukkue lähti tänään torstaina Raumalle valmistautumaan kauden ensimmäisiin harjoitusotteluihin.

IFK treenasi tänään aamupäivän Nordiksella ennen bussimatkaa kohti Raumaa. Joukkuetreenit pyörähtivät vauhdilla käyntiin tämän viikon maanantaina ja jo huomenna perjantaina joukkue pääsee pelaamaan ensimmäiset harjoitusmatsinsa Pitsiturnauksessa.

Vastuuvalmentaja Jarno Pikkarainen aloittaa ensimmäisen täyden kautensa IFK:n pääkäskijänä. Pikkarainen on mielissään siitä, että joukkue saa alleen myös matseja tässä kohtaa harjoituskautta.

– Harjoittelu on harjoittelua ja pelaamista opetellaan pelaamisen kautta, Pikkarainen summasi.

– Pitsiturnaus on hyvä paikka aloittaa kausi. Siellä saamme ensimmäiset askeleet pelaamiseen ja heti on useampi peli samalle päivälle – se on hyvä lähtölaukaus.

IFK:lta Raumalle lähtee kokeneiden pelaajien lisäksi kymmenkunta liigajoukkueesta peliaikaa tähyävää nuorta pelaajaa. Pikkarainen korostaa turnauksen hyötyä nuorille etenkin hyvänä kokemuksena kohti suurempia näyttämöitä.

Nuorempaa kaartia Pitsiturnauksessa edustavat mm. hyökkääjät Wiljami Myllylä, Julius Janhonen sekä Rasmus Heljanko. Nuorista puolustajista turnaukseen lähtee Niko Seppälä, Eero Teräväinen ja Tobias Winberg sekä maalivahti Roope Taponen.

– Raumalla on paljon yleisöä ja sitä kautta tapahtuma on hyvä kokemus nuorille pelaajille.

– Kyllä meiltä kokeneitakin sinne lähtee. Mennään sen mukaan, että kuka tarvitsee pelejä alle. Ne kaverit, ketkä pelasivat pitkälle kevääseen tarvitsevat vähiten pelejä tässä vaiheessa. Pitsiturnaus on kaikkiaan hyvä paikka pelaajille – siellä on yleisöä, tuomarit ja kaksi joukkuetta pelaa vastakkain.

Liigakauden alkuun on aikaa vielä puolitoista kuukautta. IFK:n valmennuksella on selvä suunnitelma joukkueen valmistamiseen kohti ensimmäisiä sarjamatseja.

– Otetaan Raumalla tyhjät pois ja viikon päästä Tampere Cupissa pelataan sitten täyttä aikaa. Kaikki nämä valmistavat meitä eteenpäin.

IFK on treenannut joukkueena yhdessä tämän viikon ajan. Pikkarainen valottaa, mitä tavoitteita joukkueella on perjantaina pelattavassa kuuden liigajengin turnauksessa.

– Intoa on enemmän kuin järkeä tässä vaiheessa, se on ihan selvä asia. Nyt nähdään missä mennään niiden asioiden suhteen, mitä olemme harjoitelleet ja pääsemme antamaan palautetta pelin kautta.

– Tämä on ensimmäinen mittari siitä, miten harjoitellut asiat ovat menneet perille.

IFK:n joukkueen Pitsiturnauksessa sekä otteluaikataulun löydät täältä.

Jarno Pikkarainen

Näytä kaikki uutiset