Stadin Gimmat nousee Naisten Liigaan kaudelle 2019-2020

IFK tiedotti viime vuoden huhtikuussa perustavansa naisten jääkiekkojoukkueen tarkoituksenaan rakentaa vahva pelaajapolku aina ”Gimmat skulaa”-kiekkokoulusta naisten edustusjoukkueeseen asti.

Eilen sunnuntaina Stadin Gimmat varmisti nousunsa Naisten Liigaan kukistamalla RoKin karsintasarjan neljännessä ottelussa. Karsintasarjassa pelataan kuusi ottelua, mutta IFK selvitti neljä ensimmäistä otteluaan tappioitta ja varmisti näin liigapaikan tulevalle kaudelle!

Gimmat pääsivät kaikkiin kaudelle asettamiinsa tavoitteisiin ja joukkueen valmentaja Saara Niemi on luonnollisesti innoissaan Liigapaikasta.

– On kyllä huikea fiilis, Niemi purki tunteitaan maanantaina.

– Koko kauden ajan olemme voittaneet ja päässeet eteenpäin. Olemme puhuneet näistä asioista ja nyt, kun tavoitteet on saavutettu niin onhan tämä hieman epätodellinen tunne.

Stadin Gimmat on vielä nuori joukkue ja Niemi kertoo menestyksen syiksi onnistumisen joukkueen kokoamisessa sekä joukkueen sitoutuneisuuden.

– Joukkue koottiin viime toukokuussa ja meillä on loistava sekoitus nuoria nälkäisiä pelaajia sekä kokemusta.

– Kaikki ovat sitoutuneet tekemiseen – koko organisaatiota myöten. Tavoitteet ovat olleet kirkkaana mielissä ja kaikki ovat ymmärtäneet kuinka isoista asioista tässä on pelattu. Tämä on ollut hieno kasvutarina.

Gimmoilla on vielä kaksi matsia liigakarsintaa jäljellä. IFK pääsee pelaamaan ottelut paineitta, mutta Niemi vakuuttaa, että löysäilemään ei lähdetä.

– Kyllä matsit pelataan kunnialla loppuun.

Naisten Liiga käynnistyy syksyllä ja Niemi kertoo, että tulevan kauden joukkueessa tullaan näkemään tuttuja naisia.

– Joukkueen runko tulee rakentumaan nykyisistä pelaajista. Olemme käyneet keskusteluja myös uusien pelaajien kanssa ja joitakin vahvistuksia on myös tulossa.

– Meillä on rakenteilla myös akatemiajoukkue Mestikseen. On hienoa, ettei meidän tarvitse luopua kenestäkään, vaan pelaajat voivat hakea vauhtia sieltä jos ei vielä Liigassa riitä, Niemi päättää.

Grattis, gimmat!

Näytä kaikki uutiset