SVEA MATSIRAPORTTI: Avoimet ovet Hakametsässä – IFK:lle vain yksi piste

Ilves - IFK 6–5 JA (0–1, 2–3, 3–1, 1–0)

IFK ja Ilves kohtasivat tänään kolmannen kerran tällä kaudella. Aiemmista otteluista voiton on korjannut kummallakin kerralla kotijoukkue. IFK johti ottelua toisessa erässä jo parhaimmillaan 4–1, mutta Ilves tuli kolmannen erän lopussa tasoihin ja otti lisäpisteen jatkoajalla.

Alku lupasi paljon

IFK tuli otteluun hyvällä ryminällä. Jo ottelun alussa Ilmari Pitkäsellä oli paikka naulata, mutta laukaus epäonnistui ja painui ohi Ilves-maalin.

Hetkeä myöhemmin Juha Jääskä laukoi napakasti ranteella ylärimaan ja stadilaisten maali roikkui ilmassa.

Ilveskin sai paikkansa ensimmäisessä erässä, mutta Markus Ruusu torjui vakuuttavasti ja otti mm. läpiajon kiinni.

Ottelun avausmaali nähtiin erän lopussa IFK:n pelatessa ylivoimaa. Teemu Eronen pääsi nousemaan pakin paikalta ja laukoi hyvän maskin takaa stadilaiset maalin johdossa erätauolle.

Runsasmaalinen erä

Toisessa erässä nähtiin viisi maalia. Ilves aloitti maalinteon tasoittamalla ottelun erän kolmannella minuutilla.

Tänään tehot 1+2 iskenyt Juhani Tyrväinen vei IFK:n jälleen johtoon alle minuutti takaiskusta. ”Jullen” maaliin syöttöpisteen merkkauttanut Joonas Rask sai samalla liigauransa 200. pisteen täyteen.

IFK latoi vielä kaksi maalia ennen ottelun puoliväliä. Ensin Rask osui ylivoimalla ja 15 sekuntia edellisestä Sakari Salminen teki IFK-uransa ensimmäisen maalin. Vieraat johtivat jo 4–1.

Ilves kavensi vielä ennen toisen erän loppua lukemiksi 2–4.

Lopun sulaminen maksoi pisteitä

Kolmas erä alkoi IFK:n kannalta murheellisesti. Joukkue otti heti erän alkuun rangaistuksen väärästä vaihdosta ja Ilves rokotti ylivoimalla.

Iikka Kangasniemi vei IFK:n taas kahden maalin johtoon heti seuraavassa vaihdossa ja kahden maalin etumatka tuntui vielä tässä kohtaa riittävän.

IFK alkoi pelaamaan passiivisemmin ja turvaamaan johtoaan. Ilves pääsi kuin varkain pelin päälle ja tuli vielä kahdella osumallaan tasoihin. Kotijoukkueen tasoitus syntyi reilu minuutti ennen erän loppua joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoaika oli perinteistä päästä päähän peliä ja lopulta voiton ratkaisi Ilveksen kultakypärä Arttu Ruotsalainen illan kolmannella osumallaan.