SVEA MATSIRAPORTTI: Ei riittävästi tulitukea – IFK:lle tappio Hämeenlinnassa

HPK - IFK 5–2 (1–1, 3–0, 1–1)

Tänään IFK matkusti Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Jutun juoni oli tuttu edellisistä matseista: vastaan tuli kova joukkue, joka taistelee samoista sijoista sarjassa. Perjantai-ilta oli kotijoukkueen näytöstä eikä IFK:lle jäänyt 2–5-tappiosta montaakaan asiaa, mitä huomiseen kannattaa mukaan ottaa.

 

Tekeminen hukassa

IFK:n vuoden vaihteen jälkeen alkaneen vireen avainasioista ei ollut tänään havaittavissa juuri mitään. Erikoistilanteissa ei onnistuttu, oman maalin puolustaminen rakoili pahasti ja työnteossa hävittiin vastustajalle.

Kummatkin joukkueet pelasivat lähes yhtä paljon ylivoimaa tänään. Siinä missä HPK onnistui iskemään kahdesti kolmesta ylivoimastaan, ei IFK saanut edes kunnollista painetta rakennettua omilla ylivoimillaan.

Ensimmäisen erän IFK pysyi vielä hämeenlinnalaisten kannassa ja erätauolle lähdettiin 1–1-lukemista Erik Thorellin osuttua komealla yksilösuoriteksellaan.

Kotijoukkueen erä

Toisessa erässä nähtiin ottelun ratkaisu. Kotijoukkue osui erässä kahdesti IFK-pelaajan seurattua ottelua jäähyboksista. Kerho osui myös kertaalleen tasakentällisin erän loppuun.

Stadilaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaa kahdesti erään, mutta erikoistilanteet eivät lähteneet millään tänään toimimaan. Kiekon hyökkäysalueelle toimittaminen oli jo lähes mahdotonta eikä painetta saatu rakennettua.

IFK:n illan ylivoima sai jopa koomisen piirteen kolmannen erän alussa. Joukkue on lähdössä nostamaan hyökkäystä, kunnes tuomaristo viheltää pelin poikki ja tuomitsee IFK:lle rangaistuksen väärästä vaihdosta.

Kiri jäi vajaaksi

Kolmanteen erään IFK lähti 1–4-tappioasemasta ja valmennus yritti herätellä joukkuetta vielä vaihtamalla Markus Ruusun maalinsuulle.

Tänään IFK:n harvoihin valopilkkuihin kuulunut Erik Thorell toi vielä pientä toivoa peliin. Thorell nousi omalta alueelta aina hyökkäyspäähän saakka ja tarjoili hieman onnekkaasti paikan Juhani Tyrväiselle. ”Julle” tälläsi kiekon maaliin ja IFK tuli kahden maalin päähän erän alussa.

Tänään Tyrväisen kentällinen ei saanut todellista tulitukea muilta ketjuilta ja HPK:n viides osuma ennen erän puoliväliä katkaisi IFK:n kirin. Stadilaiset yrittivät vielä pyristellä mukaan otteluun, mutta Kerho oli tänään työteliäämpi joukkue ja korjasi täydet kolme sarjapistettä.

Tappio tänään nosti huomisen TPS-matsin panoksia jälleen korkeammalle. IFK:lla on kolme runkosarjaottelua jäljellä ja pisteitä lopuista matseista on saatava tai playoffs-urakka alkaa villikorttikierrokselta.

Erik Thorell

Näytä kaikki uutiset