SVEA MATSIRAPORTTI: Ensimmäinen osa Kärpille

Kärpät–IFK 3–2 JA (0–2, 1–0, 1–0, 1–0)

IFK ja Kärpät väänsivät tänään viihdyttävän kamppailun Oulun Raksilassa. Ottelu venyi lisätöiden puolelle, kun voittaja ei ratkennut 60:n minuutin aikana. Isäntäjoukkue ratkaisi semifinaalisarjan ensimmäisen osan nimiinsä läpiajosta.

Liput IFK:n himamatseihin Ticketmasterista!

Hieno startti otteluun

IFK tuli vauhdilla otteluun ja alkoi saamaan otetta, mitä pidemmälle ottelun ensimmäinen erä meni. Tänään stadilaisten vaarallisimmaksi ketjuksi nousi Juha Jääskän johtama hyökkäyskolmikko.

Sama ketju rakensi ottelusarjan avausosuman yhdeksän pelatun minuutin jälkeen.

Jääskä ajoi hyökkäyspäätyyn ja voitti oman kamppailunsa. Sakari Salminen löysi oivallisesti selkänsä takaa maalin edustalle nousseen Juho Keräsen. ”Kertsi” tälläsi vastustamattomasti lämärillaan IFK:n 1–0-johtoon.

IFK pääsi ensimmäisessä erässä kahdesti ylivoimalle. Ensimmäisen aikana joukkue ei saanut rakenneltua maalipaikkoja, mutta toisella yrittämällä onnisti.

Kyle Quincey löysi lyöntilaukaussyötöllään maalin edestä Juha Jääskän lavan, joka ohjasi komeasti vieraat 2–0-johtoon.

Kärpät tuli mukaan

Toiseen erään kotijoukkue tuli vahvasti. IFK ei tahtonut saada kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi ja Kärpät piti paineen hyökkäysalueellaan.

Oululaiset löivät kavennusosuman ennen erän puoliväliä ja pääsivät vahvemmin pelin päälle.

Kolmas erä oli tasaisempaa vääntöä. Stadilaiset eivät lähteneet yltiöpäisesti hyökkäämään, vaan pyrkivät lyömään painetta pois omalta alueelta ja pitämään vaihdot lyhyinä.

Kärppien tasoitusmaali nähtiin ajassa 57.43. IFK:n Ville Varakas taklattiin puolustusalueella kovaa kiekosta irti, jonka seurauksena oululaiset saivat kiekon IFK-maalille ja ohi Atte Engrenin.

Varsinainen peliaika päättyi lukemissa 2–2 ja edessä oli jatkoaika.

Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti voittomaalia myös jatkoajalla. Ensimmäistä jatkoerää oli takana reilu kymppi, kun Kärpät pääsi hyökkäämään kahdella Engreniä vastaan. Kotijoukkue ei jättänyt tilannetta hyödyntämättä ja Stadiin lähdetään Kärppien johtaessa ottelusarjaa 1–0.

Sarjan toinen osa pelataan perjantaina 5. huhtikuuta Nordiksella klo 18.30.