SVEA Matsiraportti: ”Henkinen tasapaino järkkyi”

HIFK–Lukko 2 – 5 (1-0, 1-2, 0-3)

HIFK pelasi keskiviikkona viikon ainoan kotiottelunsa. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista jatkoajalla voittanut Lukko poistui tänäänkin voittajana kaukalosta. Lukemat Nordiksella olivat tehokkaan raumalaisnipun eduksi 5–2.

Synkkä kolmas erä

HIFK johti ottelua kahteenkin otteeseen. Ensimmäisen erän ainoan maalin viimeisteli loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon palannut Jesse Saarinen ylivoimalla. ”Jeppe” ohjasi matsin avausmaalin Juha Jääskän oivaltavasta passista.

Toisessa erässä vieraat tulivat ensin tasoihin, mutta vain 37 sekuntia myöhemmin Jääskä vei isännät jälleen johtoon. ”Jäky” punnersi itsensä väkevästi kulmasta maalin eteen ja viimeisteli kylmästi etuyläkulmaan.

Lukko tuli jälleen rinnalle 24 sekuntia ennen erän loppua.

Raumalaiset menivät ensimmäisen kerran johtoon heti kolmannen erän alussa ja onnistuivat vielä kahdesti päätöserässä. Viimeisen osuman vieraat viimeistelivät tyhjään HIFK-maaliin.

”Hieman meni pakottamiseksi”

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa stadilaisten päävalmentaja Jarno Pikkarainen kehui vastustajaa. Lisäksi koutsi tietää, missä omilla riittää vielä parannettavaa.

– Siihen olen hieman pettynyt, että takaiskujen jälkeen pelaamisemme meni pakottamiseksi, Pikkarainen kertoi.

– Pikkaisen henkinen tasapaino järkkyi. Siinä meillä on vielä opeteltavaa.